Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Η μεταμόρφωση ενός ψυγείου ή τι κάνεις όταν έχεις λίγη μπογιά και τα νεύρα σου!

Όλη την προηγούμενη βδομάδα, έμπλεξα με μια παραλαβή υλικών στο scrapsnpieces.gr και δεν πρόλαβα να κάνω ανάρτηση! Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν έχω τίποτα καινούργιο να σας δείξω - το αντίθετο! Αλλά αποφάσισα να σας δείξω κάτι παλιότερο για να μην σας δείχνω συνέχεια το καινούργιο μου βιβλίο και με βαρεθείτε τελείως!

Θα σας δείξω , λοιπόν, το καινούργιο μου ψυγείο! Καινούργιο? Όχι ακριβώς. Αλλά μια και το μεταμόρφωσα, σαν καινούργιο φαίνεται!

'Όλα ξεκίνησαν το Σεπτέμβρη ένα βράδυ. Και μάλιστα αυτό το βράδυ,  δεν είχε καμία σχέση με ψυγείο, αλλά πάλι με ένα βιβλίο! Βλέπετε μια κοπέλα μου ζήτησε να της στείλω ένα από τα journals μου για να το κάνει βιβλίο ευχών για το γάμο της.  Ναι, οκ θα μου πείτε - σιγά τα αυγά! Αλλά το θέμα ήταν ότι η κοπέλα παντρευόταν σε μια βδομάδα. Στην Αμερική. Σε ένα χωριό στο Τέξας. Και εγώ ακόμα δεν μπορώ να διακτινίσω βιβλία! (πολύ κρίμα εννοείται). Απευθύνθηκα κι εγώ σε courier.  Υποτίθεται μετά το διακτινισμό είναι η δεύτερη καλύτερη λύση! Πφφφφ....

Λοιπόν, εκείνο το βράδυ όσο πλησίαζε η ώρα του γάμου, η νύφη αντί να χαίρεται με όλες εκείνες τις maid of honors που έχουνε εκεί στην Αμερική, αντάλλαζε μαιλ μαζί μου! Γιατί φυσικά το βιβλίο δεν πήγε. Κι ας πλήρωσε το courier όσο και το βιβλίο! Ήταν κάτι σε σχέση με τα ψιλά γράμματα μας είπαν. Πού δεν τα γνωρίζουν ούτε οι υπάλληλοι του courier.....

Εγώ όπως καταλαβαίνετε τρωγόμουνα. Ησυχία δεν είχα! Και κάτι ήθελα να χαλάσω. Δεν μπορούσα να περιοριστώ στο journal μου. Όοοοχι κυριε. Είχα τα νεύρα μου λέμε! Έφυγα λοιπόν από το σπίτι, αφήνοντας την υπόλοιπη οικογένεια να κοιμαται, και κατέβηκα στο studio. Εκεί όλα έτοιμα, καθαρά και τακτοποιημένα γιατί την άλλη μέρα περίμενα κόσμο.

Μέχρι και το ψυγείο είχε πλύνει η Στεφανία - η απίστευτη κυρία που προσέχει να μην πεθάνουμε από τη βρώμα εδώ μέσα. Το ψυγείο? 

ΧΑ! 

Οκ λοιπόν! Αυτό θα την πληρώσει! 

Όταν κατέβηκα κάτω εκείνο το βράδυ το ψυγείο ήταν έτσι 
Και μάλιστα επειδή ήταν μόνο μερικών μηνών ψυγείο και μόλις πλυμένο  φρεσκαδούρα, γυάλιζε ολόκληρο!

Το πρωί που κατέβηκε ο άντρας μου να δει γιατί δεν κοιμάμαι, είχε γίνει έτσι


Αλλά πολύ το ευχαριστήθηκα! Και το ευχαριστιέμαι και κάθε μέρα που το βλέπω από τότε. Και εγώ και όλοι όσοι έρχονται στο studio!


Δεν θα πιστέψετε πόσο εύκολα έγινε έτσι. Θέλετε οδηγίες? ΟΚ

Κατ αρχήν επειδή το ψυγείο ήταν καινούργιο ΚΑΙ καθαρό, και εγώ reckless από τα νεύρα μου, δεν έβαλα καθόλου primer. 'Εβαψα κατευθείαν πάνω στο εμαγιέ με chalky finish. Όμως, σας προτείνω να περάσετε ένα ασταράκι ή  καλύτερα το stain blocker της σειράς , για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο ότι δεν πρόκειται να ξεφλουδίσει όσο και αν το πλένετε.  
Με κόλλα βιβλιοδεσίας (και πόνο ψυχής γιατί νόμιζα ότι  ακόμα και η κόλλα βιβλιοδεσίας έχει τα όρια της όπως τα courier - αλλά ευτυχώς  αυτή αποδείχτηκε πανμέγιστη), κόλλησα τα γράμματα. Είναι grungeboard του Τιμ  Χολτζ , που τα είχα χρόνια πεταμένα σε μια άκρη. Μετά πέρασα 2 χέρια Chalky Finish Inheritance  - το μουσταρδί δηλαδή . Αφού στέγνωσαν πέρασα σημεία σημεία αυτό το καφέ της σκουριάς που βλέπετε που λέγεται Cameo , με πολύ στεγνό πινέλο, κάνοντας dry brushing. Και τις λεπτομέρειες του χαλκού, τις έκανα με ψιλό πινελάκι και Cobalt Turquoise της Golden 


Το πρωί με βρήκε στο σημείο αυτό. Το ψυγείο ημιπαλαιωμένο, ο γάμος είχε γίνει χωρίς βιβλίο, το εργαστήριο χαμός.  Ο άντρας μου - συνηθισμένος πια- δεν έκανε κανένα σχόλιο, όταν κατέβηκε το πρωί να δει που είμαι -  απλά έφερε έναν καφέ και έφυγε για τη δουλειά.

Αφού τελείωσα τη δουλειά της μέρας, αραίωσα το cameo με αρκετό νερό, και έφτιαξα  τη σκουριά όπως τη βλέπετε. Να έχει "τρέξει" από τα γράμματα.


Σε 24 ώρες - ας όψεται η ζέστη της Ελλάδας - πέρασα και δύο χέρια από το αγαπημένο μου βερνίκι πολυουρεθάνης, και από τότε απλά το χαίρομαι όπως σας είπα. 

Η Στεφανία που αντιμετώπιζε με τρομερή καχυποψία κάθε απόπειρα βαψίματος μέσα στο σπίτι, πλέον δεν κουνάει βλέφαρο, αφού ξέρει ότι ότι απορρυπαντικό και να βάλει πάνω στα chalky finish, δεν θα πάθει  τίποτα (η δημιουργία μου και κατ επέκταση η Στεφανία εννοείται - για το απορρυπαντικό, σκασίλα μου ότι και να πάθει!).  Ο άντρας μου ενθουσιάστηκε. Και η κοπέλα που έκανε το γάμο χωρίς guest book, ξετρελάθηκε τόσο πολύ με το journal μου, που αποφάσισε να γράψει την ιστορία του νεου ζευγαριού  για να την δώσει στα παιδιά τους!

Το μέσα μου τα χαλάει λίγο όπως βλέπετε - ιδίως όταν έχουν τελειώσει οι μπύρες- αλλά ακόμα και αυτό, διορθώνεται!


Φιλιά σε όλους!

14 σχόλια:

  1. απο τις ομορφοτερες μεταμορφωσεις!μ αρεσε πολυ οταν το ειδα!
    και να μη ξεχασω να επαναλαβω....ποσο ηρωας ειναι ο Χαρης ΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ( σε ακουωωω μη σχολιαζειιις)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φανταστικό αποτέλεσμα!!! Μας προκαλεί να το ανοίξουμε και να πιούμε ό,τι έχει μέσα...με λίγα λόγια, ευχαριστούμε τα courier, αυτά ευθύνονται για τις μπυροκατανύξεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φανταστικό αποτέλεσμα!!! Μας προκαλεί να το ανοίξουμε και να πιούμε ό,τι έχει μέσα...με λίγα λόγια, ευχαριστούμε τα courier, αυτά ευθύνονται για τις μπυροκατανύξεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάρα πολύ όμορφο!Έδωσε στυλ σε ένα αδιάφορο ψυγείο και το απογείωσε. Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαχαχα...τι ωραίο ποστ βρε Μυρτώ! Γράφεις πολύ καλά, ευχάριστα για τον αναγνώστη :) Για το ψυγείο τι να πω.... Έγινε φανταστικό! Δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο! Διπλό μπράβο και για το αποτέλεσμα και για την τόλμη να κάνεις κάτι τέτοιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτο που δεν κολλας να μεταμορφώσεις τα έπιπλα σου...πολυ το χαιρομαι. Αλλα αμα το χεις ...τι να φοβηθεις....σουπερ το ψυγειακι.... <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. wow!!!!!!!!!!βγήκε τέλειο!!!!! καιρό μελετάω τώρα να μεταλλαξω κάτι στο σπιτι δέν ειναι το ψυγείο αλλα σύγουρα κάτι θα κάνω και εγώ. όσο για τις μπύρες αύτές πανε και έρχονται........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πλάκα κανεις !!!!! Ειναι τέλειο !!!!!! Θα το δείξω στο Jimmy να αλλάξουμε το ψυγείο μας.
    Σ' αγαπω για τις ιδέες που μου δίνεις ❤️

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλά του εξηγήθηκες Μυρτώ,του άλλαξες παντελώς τα φώτα και είχες διπλό όφελος,δημιουργίας και εκτόνωσης.Ωραία όμως το έφτιαξες θηρίο!'Οσο για το courier και τα σχετικά την γνώμη μου την ξέρεις!Πάντα να είσαι δημιουργική και να είσαι καλά που το μοιράστηκες μαζί μας!Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν έχω λόγια!!! Καλά καλά του έκανες... αλλά κι αυτό... δεν μπορείς να πεις... άντεξε... τα νεύρα σου... τη στεναχώρια σου... και μετά σου λένε "ψυγείο"... Μπυρίτσες να του πεις να μην του λείπονται... αν βρεθώ στα μέρη σου... να με κεράσει! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. καταπληκτικοοοοοοοοοοοοο...μυρτουλι μου εγραψες!!!!!!!!!
    το ψυγειο απογειωθηκε!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πωπω, κι εγώ αυτά τραβάω με τον αντιρρησία μου.
    ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή