Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Λαμπάδες

Και μια και έρχεται το Πάσχα να σας δείξω και μερικές από τις λαμπάδες που έφτιαξα φέτος. Έφτιαξα και αρκετά λαμπαδόκουτα, αλλά τα παρέδωσα βράδυ οπότε οι φωτό δεν βλέπονται!








Και του χρόνου!


Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Γλαστράκια

Το χρώμα για  μαυροπίνακα είναι ένα ειδικό χρώμα που μετατρέπει τις επιφάνειες σε μαυροπίνακα. Σιγά θα μου πείτε. Αλλά σκεφτείτε ότι ο μαυροπίνακας είναι μια μνήμη της δικιάς μας γενιάς. Έχουν πάψει πάρα πολλά χρόνια να χρησιμοποιούνται στα σχολεία, ακόμα και στη χώρα μας. Από κάτι αναχρονιστικό, λοιπόν, έχει γίνει απίστευτο design element. Ένα απλό search να κάνετε στο ιντερνετ θα δείτε πάρα πολλές ιδέες.

Εγώ χρησιμοποιώ αυτή την μπογιά, σε πολλές χειροτεχνίες από πέρσι, αφού πράγματι δίνει άλλο ύφος στις κατασκευές. Έχω φτιάξει μαυροπίνακα για το ψυγείο από χοντρό χαρτόνι, φορητό πίνακα με κιμωλίες πάλι από χοντρό χαρτόνι για τα πιτσιρίκια των φίλων μου, έχω βάψει βαζάκια από μαγιονέζα και τα έχω κάνει μολυβοθήκες κλπ κλπ Γενικά είναι ένα ευέλικτο, μοντέρνο και εύκολο υλικό, που μεταμορφώνει το πιο απλό αντικείμενο σε κάτι διαφορετικό.





Η φίλη μου η Αλίκη  ανέβασε μια εκπληκτική ιδέα στο TV crafts. Πήλινα γλαστράκια με αρωματικά φυτά, από τη σκοπιά του καλλιτέχνη. Και φυσικά ξετρελάθηκα.  Έφτιαξα για εμένα, για τη βαφτιστήρα μου που είναι πια μεγάλη για παιχνίδι, για τη νονά μου, για τις δασκάλες μας -  αφήστε που η αδερφή μου που ετοιμάζει βάπτιση, το βρήκε υπέροχη ιδέα για ντεκόρ στα τραπέζια της....Μια πολύ απλή χειροτεχνία, που το μόνο που χρειαζεται είναι λίγο γκέσο (και αυτό νερωμένο) και μπογιά μαυροπίνακα.



Παίρνουμε απλά πήλινα γλαστράκια, τα περνάμε πολύ νερωμένο γκέσσο και βάφουμε το πάνω μέρος με μπογιά μαυροπίνακα. Και είναι έτοιμα για να στολίσουν το σπίτι μας ή να δωθούν ως διαφορετικά, "ψαγμένα" δωράκια!


Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Altered sign and box

 Τις τελευταίες μέρες μου έχει έρθει μια όρεξη για home decor  και altered items.  Εφτιαξα λοιπόν μια επιγραφή για το εργαστήριο μου και μεταμόρφωσα ένα απλό ξύλινο κουτί  του ΙΚΕΑ.

Αυτή είναι η σανίδα που χρησιμοποίησα για την επιγραφή μου. Την ξήλωσα από μια παλιά παλέτα που έφτιαξα για το γραφείο του άντρα μου. Το ξύλο ήταν παλιό από μόνο του, αλλά εντελώς άβαφο. Να τι έφτιαξα

Πριν


Μετά 



 Να και το κουτί μου. Έτσι ήταν πριν

και έτσι έγινε μετά



Έχω και κάτι άλλο στα σκαριά αλλά θα το δείτε εν καιρώ. Φιλάκια!

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

The Mechanic's Journal

Αυτή τη φορά, ήθελα να φτιάξω ένα βαρύ βιβλίο steampunk, κάτι που θα είχε στην κατοχή του ένας μηχανικός να σχεδιάζει τις εφευρέσεις του και τις μυστήριες μηχανές του. Έβγαλα, λοπόν τα ακρυλικά μου και ξεκίνησα με burnt orange και λίγο warm white για να το ανοίξω. Και προς μεγάλη μου έκπληξη έφτιαξα με μια απλή κίνηση το χρώμα του δέρματος, σε μια καταπληκτική απόχρωση. Εντυπωσιάστηκα (μάλλον η μόνη είμαι βέβαια), γιατί ποτέ δεν έχω πετύχει τόσο φυσική απόχρωση. Και επειδή το χρώμα ήταν καταπληκτικό, το έβαλα για βάση του journal μου, κι ας μην κάνει δυνατή βάση.

Άρα το βιβλίο μου άλλαξε πορεία και έγινε γένους θηλυκού. Εξού και οι πεταλούδες και οι νότες στο background.

Και επειδή ένα τόσο ιδιαίτερο βιβλίο ήθελε και το αντίστοιχο  φινίρισμα, σκέφτηκα το κρακελέ.  Για πρώτη φορά επίσης δοκίμασα το καινούργιο κρακελέ ενός συστατικού της deco art σε βιβλίο. Με πολύ λεπτό στρώμα και μικρή ποσότητα, βγήκε αυτό το φοβερό αποτέλεσμα. Φοβόμουνα ότι τόσο λεπτό στρώμα θα "ξεφτάει", θα φύγει κομματάκι κομματάκι. Αλλά είναι εξίσου δυνατό με την πάστα.

Αυτά για το καινούργιο μου δημιούργημα. Σας φιλώ.






Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Lost tribe



As soon as I saw Andy's new technique, I knew that it was perfect for the book I had in mind. I had a large tibetan jade pendant of a horse surrounded by two dragons , and I wanted to use it to create the artifact book of a lost jungle tribe.




When the tribe was hit by the inexplicable curse, and people began to die one by one, the book was placed above the altar of the temple of the horse. The last few of the tribe were gathered around it, in a vain effort to protect themselves. But alas, the moment came when the last tribesman realised that his time had come. He tried to touch the sacred book but he had no strength left. He offered a prayer and closed his eyes.

Years and centuries have passed and the jungle reclaimed the temple. But the altar stood intact carrying the sacred book. The book was almost alive as moss had grown on its cover. But the sacred symbols were still visible and the intricate golden details proved the book for what it was.

The explorer wanted to touch it, but he was intimidated by the power that the book radiated.







Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Art tile tutorial

Καλημέρα blogoγειτονιά. Μπήκε και ο Απρίλης και αυτό σημαίνει καινούργια πρόκληση στο Scrapbooking Greece

Το θέμα μας? Η μουσική και τα τραγούδια! Μπορείτε να διαλέξετε έναν τίτλο από τραγούδι, να κάνετε σύνθεση το αγαπημένο σας τραγούδι ή να μας ταξιδέψετε με μια μουσική μελωδία! Αφήστε τις νότες να τρέξουν στο χαρτί ή χρησιμοποιήστε μια φωτογραφία από κάποιο karaoke που κάνατε με φίλους ;-) 

Και επειδή ακόμα είναι πρόσφατο το crop-a-oke του Μαρτίου, έχετε πολύ υλικό.

Εγώ αυτό το μήνα σας έφτιαξα ένα tutorial για το πώς να φτιάξετε art tiles μα κομματάκια από υπόλοιπα chipboard.




Είναι εύκολα, γρήγορα και εντυπωσιακά. Το μόνο που σας λέω είναι από τα δέκα που έφτιαξα, μου έμεινα μόνο τρία. Είχα κολλήσει από πίσω μαγνήτες και τα προόριζα για το ψυγείο μου, αλλά προχθές είχαμε κόσμο και μου τα κατάσχεσαν . Χιχι

Ελπίζω να σας εμπνεύσω και να παίξετε κι εσείς




Περάστε από όλη τη σχεδιαστική ομάδα , που αυτό το μήνα έχει δώσει ρέστα, και δημιουργείστε. Περιμένουμε τις συμμετοχές σας και όπως πάντα η καλύτερη , θα κερδίσει ένα δωράκι.