Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Μολυβοθήκη από την Ήριννα

Γειά σας σκραποφιλενάδες. Στη σημερινή μου ανάρτηση, δεν θα σας δείξω κάτι δικό μου, αλλά κάτι που έφτιαξε η κόρη μου η Ήριννα.

Εδώ και καιρό είχαμε δει στο pinterest μια ιδέα ανακύκλωσης που της άρεσε πολύ. Ήταν ούτε λίγο ούτε πολύ μια μολυβοθήκη από χαρτόκουτο και τα εσωτερικά από τα ρολά υγείας. Πριν ένα μήνα, λοιπόν βρήκε μια μεγαλούτσικη κούτα από καποια συσκευασία που μου είχαν στείλει, την κράτησε και άρχισε να μαζεύει τα ρολά. Νομίζω ότι το χαρτί υγείας άρχισε να τελειώνει με διαβολικούς ρυθμούς, αλλά εκείνη λέει ότι είναι φαντασία μου. Αφού επιστρατεύσαμε γιαγιάδες και θείες στον αγώνα ανεύρεσης ρολών, σήμερα μάζεψε και το τελευταίο.

Να πω ότι κατ αρχήν εντυπωσιάστηκα που ένα μήνα μαζεύει και δεν το ξέχασε. Και ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι  ότι θα δείτε είναι δική της δουλειά, που τη σκέφτηκε και την υλοποίησε μόνη της.

Και εγώ σαν κουκουβάγια μάνα την άφησα να χρησιμοποιήσει τα υλικά μου. Έντυσε την κούτα με χαρτί scrapbooking και washi tape, όλα με κόλλα βιβλιοδεσίας, και έβαψε τα ρολά με gesso και από πάνω metallic acrylics. Διάλεξε και μια κορδέλα - ο φιόγκος την έχει λίγο ζορίσει-  την κόλλησε και η καινούργια της μολυβοθήκη πανέτοιμη να φιλοξενήσει πάνω από τα μισά στυλό και μολύβια που ένα κοριτσάκι 9 χρονών έχει πάνω στο γραφείο του!




 Αν πάνω στο γραφείο των παιδιών σας γίνεται χαμός σας την συνιστώ αυτήν την χειροτεχνία. Τα παιδιά θα μάθουν να περιμένουν (χρειάστηκε ένας μήνας να μαζέψει τα υλικά της), θα περάσουν ευχάριστα δημιουργώντας και θα βλέπουν πάνω στο γραφείο τους το έργο των χεριών τους με περηφάνια. 




33 σχόλια:

  1. Αχου, πράγματι πάρα πολύ όμορφη!!! Μπράβο Ηριννα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο, Ήριννα!!!! Φοβερή η μολυβοθήκη! Νομίζω ότι θα το δοκιμάσω και εγώ!! Σούπερ!! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο Ήριννα!!! Τέλεια ιδέα και πολύ ωραία κατασκευή! Θα τη συστήσω και στα παιδιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ηριννα ειναι εξαιρετικη!! Χιλια μπραβο και για το αποτελεσμα αλλα και για την υπομονη σου!! :-)
    Φιλιααα στον Τζερυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πανέμορφη μολυβοθήκη!!!!! Μπράβο Ήριννα!!!!!!!!!!!! Σου παραγγέλνω μια ίδια για το γραφείο μου ΑΜΕΣΑ!!! Χρώματα: πορτοκαλί-κίτρινο-λευκό ή ό,τι σου αρέσει!!! Δεν έχω λεφτά να πάρω τώρα το ΚΑΡΟΥΖΕΛ!!!!!! Αχαχαχα!!! Όταν την φτιάξεις στείλε τη μου μαζί με ψώνια που θα κάνω απ΄τη μαμά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εννοείται ότι θα σου την πληρώσω!!!! Όσο-όσο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ηριννα είναι καταπληκτική!!! Μπραβο σου, έχω ενθουσιαστει!!! Σε παρακαλω να δείξεις και στην Αργυρή πως να τη φτιάξει, εντάξει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπράβο Ηριννα!!!είναι υπεροχη!!!Και στη Μαρκελλα μου να δείξεις παρακαλώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πλάκα κάνεις!!!!! Η Ήριννα το έκανε αυτό; Μπράβο και πάλι μπράβο, είναι φοβερό!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ήριννα έχω πάθει πλάκα! απίθανη επιλογή χαρτιού, τέλειος ο συνδυασμός με το washi tape και η ιδέα του φιόγκου μεγαλοφηές! κοριτσάκι μου μπράβο σου! ... μακάρι ο Άγγελος να είχε την ίδια υπομονή και να μου έφτιαχνε και μένα μία, γιατί εγώ δυστηχώς τόσο χρόνο δεν έχω!χιχι! Πολλά φιλιά!...και στην μαμά και στον Τζέρρυ!...για πατίνι και χοτ ντογκ πότε θα πάμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπράβο Ήρινα!! Φοβερή ιδέα, πολύ ωραία επιλογή χρωμάτων και χαρτιών!! Καλλιτεχνική οικογένεια βλέπω!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. μπράβο Ήριννα!εάν θες φτιάξε μια κ για την Κωνσταντίνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μπράβο Ήριννα! Πανέμορφη κατασκευή και πολύ χρηστική! Και η διακόσμηση που έκανες είναι απίθανη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φοβερή! Πο πο πολλά μπράβο στην Ηρίννα! Είναι τέλεια! Με ενθουσίασε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολλά Μπράβο, απίθανη!!!! Είναι τέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πάρα πολύ πρακτική και όμορφη η κατασκευή σου, κουκλίτσα!!! Όλα μαζεμένα και με τα ρολάκια μέσα δε θα πέφτουν!!! Μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μου άρεσε πολυ θέλω και εγω να το κάνω !
    Θα μου το δείξεις και άδειο να το δω και μεσα ?
    Θα τα πούμε σε λίγο καιρο που θα έρθω Ελλάδα .
    Love, Kallia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μικρο λιονταρακι νομιζες οτι σε ξεχασα?! σχολιασα με το που το ειδα αλλα οχι στο μπλογκ καπου αλλου κ μαλλον δε το ειδες! τι ομορφο πραγματακι ειναι αυτο??? Πιο ωραιο κ απο τα ετοιμα που πουλανε στο βιβλιοπωλειο ειναι!!! με τετοια μαμα για δασκαλα ειδες τι ταλεντακι εχεις γινει??Μπραβο σου κουκλιτσα!!! Σ'αγαπω! <3 (προς Μυρτω : λες να γινεται κ αυτο lazy suzan και ετσι να μη παρω το καρουζελ??!) χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλα έπαθα πλάκα....ειλικρινα...ξεκινώντας να βλέπω τις φώτο απο το ποστ..νόμιζα οτι το έκανε η μαμα Μυρτω...αλλα όταν διάβασα ποιά τελικα το έκανε έπαθα πλάκα! Μπράβο κούκλα! Θα το κάνω σίγουρα και γω με τις μικρες μου?! Φιλακια !!!

    Υ.Γ...και η φίλη Ελεάννα που δεν έχει μπλοκ, τρελάθηκε και ήθελε οπωσδήποτε να σου μεταφέρουμε τον ενθουσιασμό της! πάντα τέτοια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κοριτσάκι μου είναι τέλειο!!! Μπράβο χρυσοχέρα μου!!!! Με τέτοια μαμά είναι σίγουρη η πορεία σου...Θα γίνεις μεγάλη καλλιτέχνης!!! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλαααα με εστειλες Ηριννα! Τσαμπα πηρα το καρουσελ μου φαινεται! Καταπληκτικο μιλαμεεεε τελειοοο!!! Φτου σου ταλενταρα μου παντα τετοια ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ηριννα....ΑΠΙΘΑΝΗ η μολυβοθηκη!!!!!!!!!!!πολυ καλλιτεχνικια..μπραβο σου κουκλα!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Είναι φανταστική! Μπράβο! Και εγώ όταν ήμουν μικρή υπήρχε στην tv το art attack και μάζευα ρολά να κάνω το τεραστιο φίδι, μάζευα, αλλά τζάμπα το μάζεμα, μετακομίσαμε πριν το φτιάξω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Α!!! Ήριννα μπράβο κουκλίτσα μου!!!!!!
    Είναι απίστευτα όμορφη και συ μια μικρή αλλά ταλαντούχα καλλιτέχνης!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. μπράβο Ηρίννα!!! τελεια η κατασκευή σου..την είχα δει και εγω και ελεγα να την φτιαξω εγω για την Δημητρουλα μου...μηπως να την βαλω στο τρυπάκι να την φτιαξει μόνη της???
    τελειο το αποτελεσμα πάντως!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. μπράβο!!!! Έίναι πανέμορφη κ πολύ πρακτική!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μπραβο Ηριννα!παρα πολυ πολυ ομορφη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Φοβερη ιδέα από την νεά γενιά scraper!!!!Και πολύ πρακτική !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ήριννα γεια στα χεράκια σου! Ακολουθείς τα βήματα της μανούλας και εξελίσσεσαι σε ταλεντάρα! Μπράβο κοριτσάκι μου γλυκό! Υπέροχη η ιδέα της μολυβοθήκης και ακόμα πιο ωραία η υλοποίηση της! Χίλια μπράβο! Αναμένουμε κι άλλες δημιουργίες σου ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Μπράβο Ηρίννα!!!!την έφτιαξες καταπληκτικά!!!!!περιμένουμε κι άλλα!!!!φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ηριννάκι μπράβο, μπράβο και πάλι μπράβο!! Είναι υπέροχη με χαρούμενα και όμορφα χρώματα!Από κοντά σίγουρα θα είναι ακόμα πιο όμορφη! Φυσικά, κιεσύ είσαι κουκλίτσα στη φωτογραφία!!! Σ'αγαπώ πολύ-πολύ-πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή