Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012




Στην γειτονιά μας, βλέπω με πολύ χαρά, όλο και πιο πολλές κοπέλες να ασχολούνται με το art journaling. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι άρχισαν πολλές φίλες μου τις δικές τους προσπάθειες να καταγράψουν τη ζωή και τα συναισθήματα τους μέσα στα journals τους. Αν σκεφτεί κανείς ότι είναι μια μορφή τέχνης που δεν έχει απολύτως κανένα περιορισμό, κανόνα ή "πρέπει" δεν είναι να απορεί κανείς ότι όποιος ξεκινήσει με το art journaling νιώθει ότι βρήκε το χώρο του. Είναι μια διαδικασία λυτρωτική αφού μας βοηθάει να βγάλουμε ότι έχουμε μέσα μας και να του δώσουμε σχήμα και υπόσταση στο χαρτί.

Ασχολούμαι με το art journaling κοντά 3 χρόνια τώρα και ακόμα ασκεί πάνω μου την ίδια γοητεία με τότε που το ξεκίνησα ψάχνοντας δειλά δειλά για τα χαρτιά, τα χρώματα, τα στυλό, τα σχέδια κλπ κλπ. Επειδή και οι τεχνικές εξελίσσονται μαζί μου, ακόμα ψάχνομαι και αυτό μου αρέσει γιατί ποτέ δεν βαριέμαι.

Ένα από τα πρώτα μαθήματα που έκανα ήταν με την Dina Wakley, την μάγισσα των χρωμάτων και του doodling. Θυμάμαι που μας έδειχνε μια τεχνική με ακρυλικά, κι εγώ ακολουθώντας κατά γράμμα τις οδηγίες δεν μπορούσα να πετύχω τίποτα. Αφού μουτζούρωσα πολλά χαρτιά, βρήκα το θάρρος να την ρωτήσω τι έκανα λάθος. Και αυτή μου απάντησε με μια ερώτηση "Τι χαρτί χρησιμοποιείς?" Κανσόν, της είπα και γέλασε. "Πήγαινε πάρε cotton watercolor τουλαχιστον 150 gsm" μου είπε. Κι εγώ, επειδή μου φάνηκε ακριβό, πήρα ακουαρέλλα από το βιβλιοπωλείο. Καλύτερο, αλλά πάλι δεν δούλευε η τεχνική - εγώ όλο νευρα. Τότε ο άντρας μου, πήγε και μου έφερε cotton watercolor paper με επίστρωση (το πιο ακριβό που βρήκε). Και ξαφνικά έγινα καλλιτέχνης! Και έκανα την τεχνική και βγήκε τόσοσ καλή που την ανέβασα και στο forum. Και ένιωσα περήφανη!

Γιατί σας τα λεώ όλα αυτά? Μα για να καταλάβετε ποσο σημαντικό είναι το χαρτί ποιυ χρησιμοποιούμε όταν κάνουμε κάτι. Ξέρω κάποιες θα ρωτήσουν "μα τα υλικά κάνουν τον καλλιτέχνη?" Θα σας απαντήσω ότι λέω και στις κοπέλες που κάνω μάθημα. Όχι - όμως τον ανεβάζουν πολλές σκάλες πιο πάνω.

Γι αυτό μην τσιγκουνεύεστε στο χαρτί - κάνει τη διαφορά. Αυτά με αφορμή μια συζήτηση που είχαμε στο φόρουμ, με κοπέλες που τώρα ξεκινάνε και έχουν απορίες.

Θα σας δείξω, λοιπόν, σήμερα τα journals που έφτιαξα για την Puccarina και την Κατερίνα, με χαρτί 300 gsm, που θα αναδείξει ότι τεχνική ή medium δοκιμάσουν τα κορίτσια! Το εξώφυλλο καμβάς με χαρτί craft έτοιμο γι διακόσμηση!










Κορίτσια περιμένω δημιουργίες!

7 σχόλια:

  1. και εμείς περιμένουμε κορίτσια! εγω περιμένω και το φθινόπωρο για μαθήματα Μυρτώ! χιχι! φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εγω μαθηματα παρακαλω...αντε να μεγαλωσουν λιγακι τα σκιουρακια να εχω πανω απο δυο ωρες συνεχομενες ελευθερες και τι στον κοσμο...!!!! :-)
    Μηπως ομως Μυρτω να μου φτιαξεις ενα journal να ξεκινησω τα πειραματα μεχρι τοτε;; Ή θα τα κανω σαλατα λες;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου φτιάχνω journal όποτε θέλεις. Αλλά να ξεκινήσεις γιατί στο art journaling απλά δεν υπάρχει "λάθος"!

      Διαγραφή
  3. Μυρτώ είναι απίθανο!!!! Έχω πάθει πλάκα! Το περιμένω πως και πως!!!!! Αν κάνεις μαθήματα τόσο art journaling όσο και βιβλιοδεσίας υπολόγιζε και εμένα μέσα χαλάλι τα 100 χιλιόμετρα χιχι. Ευχαριστώ πολύ πολύ πολύ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μυρτω ανυπομονω να το παρω στα χερια μου!!!!!!!!!!!!πωπω!!εχει να πεσει μουτζουρωμα!!!!!καλη μας αρχη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπραβο Μυρτω! Ευχαριστουμε πολυ για τις συμβουλες! Θα ειμαστε καλες μαθητριες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αχ παιδιά λυπάμαι που θα το πώ αλλά κι εγώ η τσιγκούνα στην αρχή έλεγα ... "σιγά βρε Μυρτώ μη δώσω τόσα για το ένα ή το άλλο μπλα μπλα μπλα"... κι όμως, έχει δίκιο η σκασμένη... διαφορές μεγάλες στο αποτέλεσμα σε πάρα πολλά πράγματα και τελικά, η φθήνια τρώει τον παρά! Τέλεια τα journals Μυρτούλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή