Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

My Holiday Journal

Φέτος ήταν μια δύσκολη χρονιά, μια και σημαδεύτηκε απο το ταξίδι του μπαμπά μου για άλλες πολιτείες. Λένε ότι πιο δύσκολο για αυτούς που μένουν πίσω είναι η κάθε "πρώτη" φορά . Τα πρώτα γενέθλια, τα πρώτα Χριστούγεννα - όλα αυτά τα "πρώτα" που κάνεις χωρίς τον άνθρωπο σου.

Η αδερφή μου, λοιπόν, πολύ σωστά αποφάσισε ότι αυτά τα "πρώτα" δεν θέλει να τα περάσει οικογενειακώς, αλλά να φύγει κάπου διακοπές. Και αυτό γιατί,  ο μπαμπάς μας ήταν πολλά χρόνια άρρωστος, και  δεν φεύγαμε ποτέ σε "οικογενειακές" γιορτές  και αργίες φοβούμενες κάθε χρόνο μήπως είναι και η τελευταία φορά που είμαστε όλοι μαζί.

Εγώ που δεν το σκέφτηκα, είχα παραγγείλει ειδική βασιλόπιτα και είχα προετοιμάσει το έδαφος για να μαζευόμαστε συνέχεια όλοι μαζί και να κυλίσουν οι γιορτές ευκολότερα. Αλλά κατάλαβα ότι  είχε δίκιο,  και έτσι βρεθήκαμε λίγο πριν τα Χριστούγεννα να ψάχνουμε πού να πάμε.

Ευτυχώς μετά από συμβουλές φίλης, αλλά και μια ακύρωση που μας ήρθε κουτί, βρεθήκαμε στα Γιάννενα για πέντε μερούλες. Περάσαμε τέλεια, και ενώ είχα αποφασίσει να μην φτιάξω journal φέτος, στην πορεία, σκάρωσα ένα στα γρήγορα.

Χρησιμοποίησα μια συλλογή χαρτιών της 7dots και έφτιαξα όχι μόνο το δικό μου journal, αλλά ένα ακόμα για μια φίλη και οκτώ instagram journals για την υπόλοιπη παρέα.


Το δικό μου είναι το πάνω αριστερά, και αυτό θα σας δείξω στο βίντεο που ακολουθεί



Είναι απλούστατο στην κατασκευή του, αλλά και στην υλοποίηση, αφού ουσιαστικά το μόνο που χρειάζεσαι είναι φωτογραφίες και ότι έχεις διαθέσιμο εκεί που βρίσκεσαι. Για διακοσμητικά χρησιμοποιείς απλά τα εφήμερα που πέφτουν στα χέρια σου : εισιτήρια, προγράμματα, μπροσούρες κλπ κλπ

Φιλιά σε όλους και καλές δημιουργίες!

9 σχόλια:

  1. Πιστευω οτι ο χρονος θα μαλακωσει τα σιμαδια σας...
    Οσο για τα journal σου ειναι παντα ομορφα,ξεχωριστα!Εισαι εγγυηση!χαχαχα Φιλιααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός...η έλλειψη βέβαια ποτέ δεν φεύγει αλλά η καλύτερη γιατρειά είναι οι αναμνήσεις μας....έχω χάσει τον παππού μου, τον είχα σαν πατέρα....κ μετά από 7 χρόνια ακόμα νιώθω ένα κομμάτι μου λειψό...είχα πάθει βέβαια άρνηση...και απέφευγα να είμαι σε οποιοδήποτε μέρος μου τον θύμιζε....Φέτος συνειδητοποίησα ότι είναι ο λάθος τρόπος....και αποφάσισα να γυρίσω πίσω στις αναμνήσεις μου στα μέρη που περνούσα τα καλοκαίρια μου κ γενικά σε ότι μου θυμίζει τον "πατέρα μου" και βέβαια να τα δείξω κ να διηγηθώ τις ιστορίες μου στον Γιώργο...Γέμισαν πάλι φως οι αναμνήσεις μου κ νιώθω πολύ καλύτερα...Έτσι λοιπόν με τις αναμνήσεις μας "ζουν" κ τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Μόλις διάβασα την ανάρτηση σου ένιωσα την ανάγκη να μοιραστώ την εμπειρία μου!!!..Ο καλύτερος τρόπος λοιπόν, να κρατάμε τις αναμνήσεις, μας είναι κ αυτά τα journals.....είναι όλα τέλεια!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ βρε Μυρτούλι <3 το ημερολόγιο φυσικά είναι υπέροχο και ξέρεις πως όλο θέλω να φτιάξω κι εγώ κι όλο το αναβάλλω... Ο μπαμπάς σου είναι πάντα μαζί σου κουκλίτσα μου! Οσο τον θυμάσαι, μαζί σου είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ χαίρομαι που άρχισες ξανά να γράφεις στο blog σου και να μοιράζεσαι πράγματα μαζί μας... Μας "έλειψες" είναι η αλήθεια παρόλο που μπορεί να σε βλέπουμε από κοντά! Εύχομαι η φετινή χρονιά να είναι γεμάτη με όμορφες αναμνήσεις που θα γεμίσουν πολλά πολλά journals!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ όμορφα Μυρτώ όλα! Και του χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο,τι είπαν τα κορίτσια, αυτά θα έγραφα κι εγώ. Η απώλεια είναι πάντα εκεί και πιανόμαστε μόνο από τις αναμνήσεις - κι όταν ειδικά αυτές μετουσιώνονται σε έργα τέχνης, νομίζω ότι είναι καλύτερος φόρος τιμής στον άνθρωπο που χάσαμε. Το ημερολογιάκι είναι υπέροχο, φυσικά, όχι μόνο σε επίπεδο εκτέλεσης, αλλά και στην ουσία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. υπέροχα τα journals!!! Ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός. .... κράτα όμως ζωντανές τις αναμνήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με βαζεις στην πριζα να παρω διακορευτη κ σπιραλ.... Παντα κραταω journal στα ταξιδια μου κ κανω κοπτοραπτικη με τα φυλλαδια... Τελεια ιδεα να τα περασεις στο σπιραλ!! Ευχαριστω για την εμπνευση αγαπημενη δασκαλα!! Ειναι αληθεια οτι ολες οι πρωτες φορες ειναι δυσκολες. Σε νιωθω. Κ εγω τοτε αρχισα να φευγω τα Χριστουγεννα... Τεταρτη φορα φετος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή