Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2014

Workshops βιβλιοδεσίας

Μια και πέρασαν οι γιορτές, και μπήκε η καινούργια χρονιά, ήρθε η ώρα να κάνουμε μερικά workshops. Ξεκινάμε με δύο διαφορετικές βιβλιοδεσίες

-Coptic Stitch                     Κυριακή 19 Γενάρη (35 ευρώ / άτομο)
Θα φτιάξουμε ένα βιβλίο και θα το δέσουμε με Coptic stitch, ώστε να μπορεί να ανοίγει 360 μοίρες και να στέκεται ανοιχτό. Είναι μια μέθοδος βιβλιοδεσίας που δεν χρησιμοποιεί καθόλου κόλλα. Αναπτύχθηκε τον 2ο αι ΜΧ και χρησιμοποιήθηκε σχεδόν αποκλειστικά μέχρι τον 11ο αι ΜΧ. Με την μέθοδο αυτή φτιάχνονται καλλιτεχνικά βιβλία, ευχολόγια και τα art journals.
-Western Codex             Κυριακή 2 Φλεβαρη  (45 ευρώ / άτομο)Θα φτιάξουμε ένα βιβλίο με δερματίνη βιβλιοδεσίας ή ύφασμα (ότι θέλει ο καθένας), σύμφωνα με τον παραδοσιακό Δυτικό τρόπο (Codex). Είναι η μέθοδος που χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα για τα χειροποίητα βιβλία. Θα δούμε το τεζάκι (εργαλείο βιβλιοδεσίας) και θα μάθουμε πως μπορούμε να φτάσουμε στο ίδιο αποτέλεσμα χωρίς αυτό. Με τον τρόπο αυτό δένονται βιβλία όλων των ειδών – από επαγγελματικά ευχολόγια μέχρι journals και βιβλία συνταγών. Επειδή αυτή η βιβλιοδεσία δεν είναι για αρχαρίους, καλό θα ήταν να έχετε κάνει άλλη μια πιο πριν. Το coptic που κάνω σε αυτόν τον κύκλο ενδείκνυται για μια πρώτη επαφή με τη βιβλιοδεσία 


Γενικά:

Τα μαθήματα γίνονται στο studio μου στον Άλιμο, με μέγιστο αριθμό τα 6 άτομα, ούτως ώστε να μπορώ να δείξω τις τεχνικές στην κάθε κοπέλα προσωπικά.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Τα μαθήματα κρατάνε γύρω στο τετράωρο, ίσως και λίγο παραπάνω γιατί πάντα θέλουμε να μιλήσουμε, να ρωτήσουμε κλπ. Γενικά κάνουμε μια συνάντηση που εκτός από το μάθημα περνάμε και καλά!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε συμπεριλαμβάνονται στην τιμή.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, πληροφορία κλπ στο elfpan@yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου