Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Πήραμε βαθμούς ή τι τραβάει μια ταλαίπωρη μάνα

Σήμερα πήραμε βαθμούς στο σχολείο. Η μικρή μου ανησυχούσε γιατί στην αρχή του τριμήνου τα είχε φορτώσει λίγο στον κόκορα. Αυτό,σε συνδυασμό με μια πολύ απαιτητική δασκάλα, την έκανε να φοβάται ότι μπορεί και να έχει και κανένα Β στον έλεγχο.  

Αντ' αυτού πήρε συγχαρητήρια και αυτή και εγώ, οπότε σε κλάσμα DT ξεθάρρεψε και άλλαξε τροπάριο." Μαμά θα με βγάλεις έξω?"  Άντε λέω κι εγώ ας την πάω μια βόλτα. Διάλεξε goodys που δεν την αφήνω  να πηγαίνει. Άντε λέω ας την αφήσω μια φορά. Μετά ήθελε και ένα μικρό δωράκι - είχε σταμπάρει ένα βιβλίο και δεν της έφτανε το χαρτζιλίκι της. Άντε ,λέω, να της το πάρω κι αυτό. "Τελευταίο όμως ε?" "Ναι μαμά"

Και αρχίζει ανάποδα. "Μαμά σκέψου πόσο ωραία θα ήτανε να πήγαινα αύριο ένα μικρό σοκολατάκι στο κάθε παιδάκι...." Ενέδωσα και σ'αυτό. "Να τα φτιάξουμε " μου λέει. Πατάω πόδι εγώ και λέω "Όχι βραδιάτικο δεν φτιάχνω σοκολατάκια - θα τα αγοράσουμε"

Να μην σας τα πολυλογώ τα σοκολατάκια έγιναν από μια ΙΟΝ γάλακτος για όλους τους συμμαθητές και μερικούς φίλους από άλλες τάξεις. Και μου λέει "Μα αυτά δεν είναι εορταστικά. Να βγάλουμε το περιτύλιγμα και να βάλουμε δικό μας"

Σκέφτομαι κι εγώ ότι το καημένο το παιδί θέλει να περάσουμε δημιουργικό χρόνο μαζί και του αξίζει κι όλας, οπότε ας του κάνω το χατίρι. Καθόμαστε και κόβουμε χαρτάκια για 30 σοκολάτες, κάνουμε τις πικμάνσεις, τα κάνουμε distress και τα κολλάμε. "Ε τελειώσαμε", σκέφτομαι εγώ, "πήγαινε μωρό μου για ύπνο."

Και τι μου λέει, αν έχετε το Θεό σας 10 η ώρα το βράδυ! "Μανούλα πώς θα τα πάω? Δεν θα μου φτιάξεις και ένα κουτάκι?" Και πέστε μου, ως μάνα και ως άνθρωπος , που από το πρωί δεν έχει κάτσει καθόλου, και που έχει φαντασιωθεί ένα project μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας και βιάζεται να βάλει το παιδί για ύπνο για να πέσει με τα μούτρα, ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ? 

Εγώ πάντως έφτιαξα και το κουτί! Περαστικά σε όλες εμάς τις μανούλες, συζύγους, κόρες κλπ, γιατί δεν μας μένει καθόλου καιρός να είμαστε ο εαυτός μας!

Και αν δεν με πιστεύετε, δείτε τις φωτογραφίες










12 σχόλια:

  1. Αχ Μυρτώ μου τι τραβάς και εσύ!!!...χαχαχαχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ααααχ τι ωραία μου φτιάξατε την διάθεση!!!! Συγχαρητήρια Ηριννα για τους άριστους βαθμούς, αλλά είναι και πολύ καλό παιδί!!! Μπράβο σας για όσα φτιάξατε, άξιζε τον κόπο!!!! Πόσο χαίρομαι, τέτοια να γίνονται! Καλές γιορτές και καλή ξεκούραση τόσο στο παιδί, όσο και στους γονείς και κυρίως στη μαμά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι φανταστική έρμιη κουρασμένη μάνα ... σκέψου όμως τι κέρδισες ... να δημιουργεις πλάι πλάι με το παιδί σου ... ένα παιδί που εκτιμάει το χειροδημιούργημα ... και που θέλει να το μοιράρει με τους / τις φιλες /ους της!!! Μπράβο και στις ΔΥΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μπράβο και στις δύο και χαρα στο κουράγιο σου Μυρτώ!!!!!!! πάμε για άλλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μάνα κουράγιο!!! χαχαχαχ συγχαρητήρια για τους βαθμούς σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγχαρητήρια στη γλυκιά Ήριννα!!! Πανέμορφα αυτά που φτιάξατε και είμαι σίγουρη ότι τα ευχαριστηθήκατε κι οι δυο σας πολύ! Έτσι είν' η ζωή δόλια μάνα! Κουράγιο! Πού θα πάει! Σε μερικά χρόνια θα ις αποκαταστήσουμε! ;-) Φιλιά και στις δυο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Prwta prwta ena megalo bravo sthn Irinna!!!!!!!!
    Filenada mou se katalavainw kai egw ta idia traviksa!!!!!
    Filia polla kai stis duo apo emena kai to Kallaki !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τελεια δωρακια !!!!άξιζε τον κόπο!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μυρτούλι μου πρώτα πολλα να χαίρεσαι την κοράκλα σου!!! Μπράβο της για τους βαθμούς!!! Μακάρι και μένα ο γίος μου να μου ζητάει σαν αντάλλαγμα για τους καλούς βαθμούς βιβλία θα λιώνω χαχα. Επίσης μπράβο στην ταλαίπωρη μανούλα που όχι απλά δεν κακοκάρδισε το παιδάκι της το έκανε και με την απόλυτη τελειότητα! Φοβερες οι σοκολατίτσες και του κουτάκι πραγματικά υπέροχο!!!! Πολλά φιλάκια και στις δύο <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ναι ρε μαμα αλλα δεν θα ειναι πιο ωραια να μου φτιαξεις κι ενα ελκηθρο και να ντυθεις και αι βασιλης και να ερθεις στο σχολειο να μοιρασεις εσυ τις σοκολατες στους φιλους μου;;; εεεεε;;; χαχαχα μπραβο Ηριννα και μανουλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή