Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2012

Πρόγραμμα των Workshops Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου - Εισαγωγή στο Art journaling 30 ευρώ

Art journaling είναι ο μοντέρνος τρόπος να κρατάς ημερολόγιο, να δοκιμάζεις καινούριες τεχνικές, να κολλάς αποκόμματα, να γράφεις τους στόχους ή τα καθημερινά θέματα και άλλα πολλά. Είναι ένα βιβλίο, με λίγα λόγια, που ο καθένας μας χρησιμοποιεί για να φυλάξει τα σημαντικά ή ασήμαντα γεγονότα / σκέψεις της ζωής του. Μπορεί κανείς να το διακοσμήσει με σκίτσα, φωτογραφίες, ζωγραφιές, αποδείξεις, αποκόμματα εφημερίδων ή απλά λέξεις.

Θα δούμε αναλυτικά τα υλικά που χρειαζόμαστε και θα τα δοκιμάσουμε στην πράξη, φτιάχνοντας μερικές σελίδες art journaling. Θα μάθουμε βασικές τεχνικές, και θα μιλήσουμε για το πώς μπορούμε να κρατήσουμε ζωντανές τις καθημερινές μας στιγμές.

Δείτε προηγούμενα μαθήματα

http://myrto-scrapblogging.blogspot.gr/2012/06/blog-post_13.html

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου - Coptic stitch 30 ευρώ

Θα φτιάξουμε ένα mini book και θα το δέσουμε με Coptic stitch, ώστε να μπορεί να ανοίγει 360 μοίρες και να στέκεται ανοιχτό. Είναι μια μέθοδος βιβλιοδεσίας που δεν χρησιμοποιεί καθόλου κόλλα. Αναπτύχθηκε τον 2ο αι ΜΧ και χρησιμοποιήθηκε σχεδόν αποκλειστικά μέχρι τον 11ο αι ΜΧ. Με την μέθοδο αυτή φτιάχνονται καλλιτεχνικά βιβλία, ευχολόγια και τα art journals.

Δείτε προηγούμενα μαθήματα

http://myrto-scrapblogging.blogspot.gr/2012/03/blog-post_12.html

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου - Mixed media Altered Item 35 ευρώ

Θα φτιάξουμε ένα secret drawer box. Ένα κουτί δηλαδή, με timeworn και steampunk τεχνικές. Είναι τεχνικές παλαίωσης με ακρυλικά χρώματα με θέμα που θα διαλέξει η κάθε συμμετέχουσα. Ένας πολύ οικονομικός και εντυπωσιακός τρόπος, για altered projects, home decor ή ακόμα και για τα background σας στο scrapbooking!

Στο τέλος του post δείτε sneak peek!

http://myrto-scrapblogging.blogspot.gr/2012/09/blog-post.html

Σάββατο 6 Οκτωβρίου - Art Journaling II 30 ευρώ

Για όσους ξέρουν τα βασικά ( mediums και είδη χρώματων) και θέλουν να προχωρήσουν σε τεχνικές art journaling, είναι το κατάλληλο workshop. Θα δούμε τεχνικές ανάμειξης υλικών, χρωματολόγια και advanced τεχνικές για τη δημιουργία σελίδων art journaling και mixed media projects

Σάββατο 13 Οκτωβρίου - Mixed Media Canvas 30 ευρώ

Θα φτιάξουμε ένα καδράκι 8 x 8 inches σε 12 layers. Αυτό περιλαμβάνει Gesso, κολάζ, modelling paste, mists, gel mediums, inka-golds, spray paints, stamping and cosmic shimmers, distressing, wax, fixative, varnishes.

Δείτε προηγούμενα μαθήματα

http://myrto-scrapblogging.blogspot.gr/2012/05/blog-post_19.html

Σάββατο 20 Οκτώβρη Western traditional bookbinding – The Codex 30 ευρώ

Θα φτιάξουμε ένα βιβλίο με δερματίνη βιβλιοδεσίας ή ύφασμα (ότι θέλει ο καθένας), σύμφωνα με τον παραδοσιακό Δυτικό τρόπο (Codex). Είναι η μέθοδος που χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα για τα χειροποίητα βιβλία. Θα δούμε το τεζάκι (εργαλείο βιβλιοδεσίας) και θα μάθουμε πως μπορούμε να φτάσουμε στο ίδιο αποτέλεσμα χωρίς αυτό. Με τον τρόπο αυτό δένονται βιβλία όλων των ειδών – από επαγγελματικά ευχολόγια μέχρι journals και βιβλία συνταγών.

Δείτε προηγούμενα μαθήματα

http://myrto-scrapblogging.blogspot.gr/2012/08/hello-bloggers-not-on-vacation-it-seems.html

Σάββατο 27 ΟκτώβρηSide bound book Japanese Bookbinding 30 ευρώ

Θα φτιάξουμε ένα βιβλίο που ξεφεύγει από τον Δυτικό τρόπο βιβλιοδεσίας (codex). Γίνεται με μονές σελίδες (όχι διπλωμένες) οπότε πρακτικά μπορούμε να δέσουμε σχεδόν οτιδήποτε σε βιβλίο. Χρησιμοποιείται κατά κόρον για ευχολόγια αλλά και καλλιτεχνικά δεσίματα για mini books κλπ

Δείτε προηγούμενα μαθήματα

http://myrto-scrapblogging.blogspot.gr/2012/06/blog-post.html

http://myrto-scrapblogging.blogspot.gr/2012/06/blog-post.html

Οι κοπέλες που θα συμμετάσχουν και σε κάποιο μάθημα βιβλιοδεσίας και θέλουν να φτιάξουν το journal τους, να με ενημερώσουν για να δουλέψουν με το ανάλογο χαρτί(χωρίς εξτρά επιβάρυνση).

Γενικά:

Τα μαθήματα γίνονται στο σπίτι μου στον Άλιμο, με μέγιστο αριθμό τα 5 άτομα, ούτως ώστε να μπορώ να δείξω τις τεχνικές στην κάθε κοπέλα προσωπικά.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Τα μαθήματα κρατάνε γύρω στο τετράωρο, ίσως και λίγο παραπάνω γιατί πάντα θέλουμε να μιλήσουμε, να ρωτήσουμε κλπ. Γενικά κάνουμε μια συνάντηση που εκτός από το μάθημα περνάμε και καλά!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε συμπεριλαμβάνονται στην τιμή.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, πληροφορία κλπ θα με βρείτε στο 6977621129 ή στο elfpan@yahoo.com

Ευχαριστώ

Μυρτώ

Για να πάρετε μια ιδέα από τεχνικές και προηγούμενα μαθήματα ρίξτε μια ματιά στο blog μου http://myrto-scrapblogging.blogspot.com

Αν δεν βολεύουν οι ώρες ή προτιμάτε ιδιαίτερο μάθημα, επικοινωνήστε μαζί μου.

1 σχόλιο:

  1. Μυρτω..........για εμας τις μακρινες τι εχεις???κατι θα μας κανεις και μας!για σκεψου...σιγουρα θα υπαρχει καποια λυση!!!!!!
    φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή