Δευτέρα, 2 Απριλίου 2012

Κορίτσια σας ανεβάζω το πρόγραμμα για τα workshops του Μαίου. Περιμένω εντυπώσεις!


Πρόγραμμα Μαΐου

Σάββατο 5 Μαΐου - Coptic stitch

Θα φτιάξουμε ένα mini book και θα το δέσουμε με Coptic stitch, ώστε να μπορεί να ανοίγει 360 μοίρες και να στέκεται ανοιχτό. Είναι μια μέθοδος βιβλιοδεσίας που δεν χρησιμοποιεί καθόλου κόλλα. Αναπτύχθηκε τον 2ο αι ΜΧ και χρησιμοποιήθηκε σχεδόν αποκλειστικά μέχρι τον 11ο αι ΜΧ. Με την μέθοδο αυτή φτιάχνονται καλλιτεχνικά βιβλία, ευχολόγια και journals.

Σάββατο 12 Μαΐου - Mixed media Canvas

Θα φτιάξουμε ένα καδράκι 8 x 8 inches σε 12 layers. Αυτό περιλαμβάνει Gesso, κολάζ, modelling paste, mists, gel mediums, inka-golds, spray paints, stamping and cosmic shimmers, distressing, wax, fixative, varnishes.

Σάββατο 19 Μαίου - Side bound book Japanese Bookbinding

Θα φτιάξουμε ένα βιβλίο που ξεφεύγει από τον Δυτικό τρόπο βιβλιοδεσίας (codex). Γίνεται με μονές σελίδες (όχι διπλωμένες) οπότε πρακτικά μπορούμε να δέσουμε σχεδόν οτιδήποτε σε βιβλίο. Χρησιμοποιείται κατά κόρον για ευχολόγια αλλά και καλλιτεχνικά δεσίματα για mini books κλπ

Σάββατο 26 Μαίου – Distressing .

Θα γνωρίσουμε τα υλικά και θα φτιάξουμε ένα wall decor χρησιμοποιώντας πολλά διαφορετικά είδη υλικών όπως : μελάνια νερού και λαδιού, δύο είδη embossing powder, σφραγίδες, υγρό κερί, liquid pearls, stickles, crackle paints, distress stains.

Σάββατο 2 Ιουνίου – Εισαγωγή στο Art journaling

Art journaling είναι ο μοντέρνος τρόπος να κρατάς ημερολόγιο, να δοκιμάζεις καινούριες τεχνικές, να κολλάς αποκόμματα, να γράφεις τους στόχους ή τα καθημερινά θέματα και άλλα πολλά. Είναι ένα βιβλίο, με λίγα λόγια, που ο καθένας μας χρησιμοποιεί για να φυλάξει τα σημαντικά ή ασήμαντα γεγονότα / σκέψεις της ζωής του. Μπορεί κανείς να το διακοσμήσει με σκίτσα, φωτογραφίες, ζωγραφιές, αποδείξεις, αποκόμματα εφημερίδων ή απλά λέξεις.

Θα δούμε αναλυτικά τι υλικά χρειαζόμαστε και θα τα δοκιμάσουμε στην πράξη, φτιάχνοντας μια ή περισσότερες σελίδες art journaling. Θα μάθουμε βασικές τεχνικές, και θα μιλήσουμε για το πώς μπορούμε να κρατήσουμε ζωντανές τις καθημερινές μας στιγμές.

Οι συμμετέχουσες θα πάρουν ως δώρο από εμένα , τα πρώτα τους vintage ephemera.

Ρίξτε μια ματιά σε προηγούμενα μαθήματα

http://www.myrto-scrapblogging.blogspot.com/2012/03/blog-post_12.html

http://www.myrto-scrapblogging.blogspot.com/2012/03/blog-post.html

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή πληροφορία elfpan@yahoo.com

Θα χαρώ να τα πούμε από κοντά

Μυρτώ

3 σχόλια:

  1. Μυρτούλα καλησπέρα! Με ενδιαφέρουν κάποια από αυτά, αν όχι όλα χαχαχα ήθελα να σε ρωτήσω αυτό για το mixed media θα το ξανακάνεις? Γιατί με τίποτα δεν γίνεται αυτή την ημερομηνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μυρτώ εγώ δεν παίρνω πια ειδοποιήσεις όταν αναρτάς!! γιατί;;;!!! καλά εμένα μ' εχεις κλεισει για τις 19, το ξέρω ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ευχομαι να βρω χρονο να παρακολουθησω και εγω ενα μαθημα σου!!!!καλη συνεχειαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή