Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014

Bookfolding (συνέχεια)

Το δίπλωμα καλά κρατεί, αλλά επειδή πήρα διάφορα σχόλια από τους αναγνώστες μου για το αν είναι σωστό να χαλάω τα βιβλία ή όχι, θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής.

Κατ αρχήν είμαι βιβλιόφιλος και βιβλιοδέτης. Πάει να πει ότι αγαπάω πάρα πάρα πολύ τα βιβλία. Έχω μια βιβλιοθήκη που αριθμεί πολύ πάνω από χίλια βιβλία και έχω διαβάσει πολλά παραπάνω από αυτά. Στο σπίτι μου η τηλεόραση ανοίγει πολύ σπάνια.  Για να καταλάβετε πόσο σπάνια, προ ολίγων ημερών πληροφορηθήκαμε ότι τα κανάλια έχουν αλλάξει συχνότητες και πρέπει να τα ξαναρυθμίσουμε, αφού είχαμε να ανοίξουμε την τηλεόραση από κάποια στιγμή το Μάιο. Για τόσο λίγο μιλάμε. Τον ελεύθερο χρόνο μας διαβάζουμε και η τηλεόραση απλά μας ενοχλεί. 

Κατά δεύτερον,  με ενοχλούν πολύ τα θέσφατα. Όλων των ειδών. Ακόμα και του τύπου "ποτέ δεν χαλάμε βιβλίο".  Υπάρχουν βιβλία και βιβλία. Άλλα αξιόλογα, άλλα λιγότερο και άλλα καθόλου. Με την ευκολία που τυπώνονται σήμερα, έχουμε όλες τις κατηγορίες σε μεγάλους αριθμούς. Κατηγορίες επίσης έχουν και οι εκδόσεις.  Άλλες χαίρεσαι να τις κρατάς και άλλες είναι μπακαλόχαρτο κολλημένο σε τεύχη.

 Αν και ποτέ δεν θα κατέστρεφα το τελευταίο αντίτυπο από οποιοδήποτε βιβλίο, δεν έχω την παραμικρή τύψη να πειράξω βιβλίο που έχω αγοράσει για αυτό τον σκοπό κι ας είναι Τολστόι ή βιβλίο που έχει φάει τα ψωμιά του και αλλιώς θα κατέληγε στην ανακύκλωση όπως αυτό το textbook από τα φοιτητικά μου χρόνια που του λείπουν σελίδες, και είναι εντελώς μα εντελώς ξεπερασμένο πια.Και για να καθησυχάσω τους αναγνώστες μου ακόμα περισσότερο, σας έχω βάλει εδώ όλη την προεργασία που θέλει ένα παλιό βιβλίο για να αντέξει το δίπλωμα. Αυτό το συγκεκριμένο, από έτοιμο για ανακύκλωση, έγινε hard cover, ντυμένο με ύφασμα παρακαλώ. Ε πρέπει να αγαπάς και λίγο τα βιβλία για να μπεις σε τέτοιο κόπο - δεν συμφωνείτε?
Αυτά από εμένα, και εύχομαι να καθησύχασα τους ανήσυχους. Το bookfolding, εκτός από upcycling, είναι και μια μορφή τέχνης. Οπότε δοκιμάστε το ανεπιφύλακτα. 

4 σχόλια:

 1. Έτσι!!!!!! Είπαμε! Θα σου φέρω και υλικό να διπλώνεις και να ευχαριστιέσαι!!!! Το προτιμούμε από ανακύκλωση!!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. τέλειαααα!!!!! τιμή μου να με αγκαλιάζει κοτζαμάν τολστόι ;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δεν ξέρω τι λένε οι άλλοι εγώ το βρήκα καταπληκτικό,μαγεύτικα!!!!!!!!
  Καλό φθινόπωρο!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή