Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013


Πρόγραμμα Workshops  Γενάρη- Φλεβάρη 2013Σάββατο 19 Γενάρη-  Mixed Media Canvas       35 ευρώ


Θα φτιάξουμε ένα καμβαδάκι 8 x 8 inches. Αυτό περιλαμβάνει Gesso, modelling pasteακρυλικά, gel mediums, inka-golds, spray paints, distressing, wax, fixative, varnishes και πολλές τεχνικές.  

Σάββατο 26 Γενάρη  Βιβλιοδεσία Coptic Binding       30  ευρώΘα φτιάξουμε ένα βιβλίο και θα το δέσουμε με Coptic stitch, ώστε να μπορεί να ανοίγει 360 μοίρες και να στέκεται ανοιχτό. Είναι μια μέθοδος βιβλιοδεσίας που δεν χρησιμοποιεί καθόλου κόλλα. Αναπτύχθηκε τον 2ο αι ΜΧ και χρησιμοποιήθηκε σχεδόν αποκλειστικά μέχρι τον 11ο αι ΜΧ. Με την μέθοδο αυτή φτιάχνονται καλλιτεχνικά βιβλία, ευχολόγια και  τα art journals.

                                                                    Σάββατο 2 Φλεβάρη  Western traditional bookbinding – The Codex   35 ευρώ


Θα φτιάξουμε ένα βιβλίο με δερματίνη βιβλιοδεσίας ή ύφασμα (ότι θέλει ο καθένας),  σύμφωνα με τον παραδοσιακό Δυτικό τρόπο (Codex). Είναι η μέθοδος που χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα για τα χειροποίητα βιβλία. Θα δούμε το τεζάκι (εργαλείο βιβλιοδεσίας) και θα μάθουμε πως μπορούμε να φτάσουμε στο ίδιο αποτέλεσμα χωρίς αυτό. Με τον τρόπο αυτό δένονται βιβλία όλων των ειδών – από επαγγελματικά ευχολόγια μέχρι journals και βιβλία συνταγών.


Σάββατο 9 Φλεβάρη   - Παλαίωση Ι         35 ευρώ


Θα  φτιάξουμε ένα κουτάκι σε σχήμα βιβλίου και  θα καλύψουμε διάφορες τεχνικές παλαίωσης με ακρυλικά και mediums, όπως σκουριά, δέρμα, ελεφαντόδοντο, πατίνες χαλκού κλπ Είναι τεχνικές που χρησιμοποιούνται πολύ στο mixed media, αλλά και για  να δώσουν χαρακτήρα σε αντικείμενα.  Ένας πολύ οικονομικός και εντυπωσιακός τρόπος, για altered projects, home decor ή ακόμα και για τα background σας στο scrapbooking!Σάββατο 16 Φλεβάρη   - Altered Bottle   40 ευρώΑυτή τη φορά θα φύγουμε πολύ beyond the page. Θα δουλέψουμε με γιαλί – θα διακοσμήσουμε ένα μπουκάλι και θα το παλαιώσουμε με διάφορες τεχνικές, σαν να το βρήκαμε τώρα στο βυθό. .  Ένας πολύ οικονομικός και εντυπωσιακός τρόπος, για altered projects, home decor ή ακόμα και για εντυπωσιακά δώρα! Σάββατο 23 Φλεβάρη  - Παλαίωση ΙΙ       35 ευρώ

Θα φτιάξουμε ένα project με πιο advanced τεχνικές παλαίωσης, κατάλληλο για home décor. Θα μάθουμε τεχνικές απομίμησης δέρματος, παλιό ξύλο, ξεφλουδισμένη μπογιά, σκιάσεις, μίξεις κλπ. Εδώ η φωτογραφία είναι ενδεικτική μιας από τις τεχνικές και όχι του project που θα φτιάξουμε.
Σάββατο 2 Μάρτη – Βιβλιοδεσία με exposed stitch      30 ευρώ 

 H αγαπημένη μου τεχνική για βιβλιοδεσία. Εύκολη (τη συστήνω για αρχαρίους) Κάνει πολύ εντυπωσιακά βιβλία, για εμάς και για δώρα! Είναι ένα ιδιαίτερο βιβλίο, που το ράψιμο του φαίνεται εξωτερικά, και το στολίζει! Είναι απίθανο για σημειωματάριο, για βιβλίο μαγειρικής, για ημερολόγιο ή ακόμα και για journal

Γενικά:

Τα μαθήματα γίνονται στο σπίτι μου στον Άλιμο, με μέγιστο αριθμό τα 5 άτομα, ούτως ώστε να μπορώ να δείξω τις τεχνικές στην κάθε κοπέλα προσωπικά.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Τα μαθήματα κρατάνε γύρω στο τετράωρο, ίσως και λίγο παραπάνω γιατί πάντα θέλουμε να μιλήσουμε, να ρωτήσουμε κλπ. Γενικά κάνουμε μια συνάντηση που εκτός από το μάθημα περνάμε και καλά!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε συμπεριλαμβάνονται στην τιμή.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, πληροφορία κλπ στο elfpan@yahoo.com
ΕυχαριστώΜυρτώΓια να πάρετε μια ιδέα από τεχνικές και προηγούμενα μαθήματα ρίξτε μια ματιά σε προηγούμενες αναρτήσεις με την ετικέτα "μαθήματα", ή "workshops"

Αν δεν βολεύουν οι ώρες ή προτιμάτε ιδιαίτερο μάθημα, επικοινωνήστε μαζί μου. 

1 σχόλιο: