Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Art Journaling Club

Σας έχω ξαναπεί πόσο χαρούμενη είμαι φέτος, που καταφέραμε να μαζευτούμε παλιοί και νέοι φίλοι και να φτιάξουμε ένα art journaling club. Μαζευόμασταν μια φορά το μήνα, και δημιουργούσαμε παρέα. Μετά από ελάχιστες συναντήσεις, η παρέα έδεσε, και το club έγινε ένα κανονικό retreat .

Το πρόγραμμα κανονίστηκε έτσι ώστε να μπορούν όλες, μια φορά το μήνα να ξεφεύγουν λίγο από τα καθημερινά και έτσι μαζευόμασταν  γυναικοπαρεα,  με τα χρώματα μας, τα journals μας,  το γκέσο και τις πάστες μας, τους καφέδες και τις μπύρες μας, τις χαρές και τις στεναχώριες μας και ξεκινάγαμε από το πρωί και το διαλύαμε αργά το απόγευμα.

Χθες ήταν η τελευταία μας συνάντηση για φέτος, με λίγη δημιουργία, πολύ κουβέντα, και τα απαραίτητα βρώσιμα.

Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο έχω συγκινηθεί που η Δήμητρα που έφτιαξε πρώτη φορά πρόσωπο στην συνάντηση του Μαρτίου, μου έφερε εχθές αυτό το αριστούργημα



Η Κατερίνα έλειψε μόνο για να γεννήσει, η Βέρα ήρθε μέχρι τελευταία στιγμή με την κοιλιά στο στόμα, η  Βίλυ έκλεινε το μαγαζί της τα Σάββατα των συναντήσεων για να είναι εκεί, η Κατερίνα κανόνισε τις διακοπές τις ώστε να φύγει μετά την τελευταία μας συνάντηση και η Τζο έκανε μια απίστευτη διαδρομή για να φτάσει κάθε φορά.

Και τι να πω για το πόσο προχώρησαν τα κορίτσια! Να πω και για την Πενυ, που έφτιαξε ολόκληρο journal, με τις τεχνικές της , τη Χριστίνα που  κάθε τεχνική γινότανε η αγαπημένη της, με εξαιρετικά αποτελέσματα, την Ολυμπία που από το μονοχρωματικό, έφτασε να ανακατεύει τα χρώματα με απίστευτη άνεση ή την Ελσα, που ενώ όταν ξεκίνησε "δεν καταλάβαινε τίποτα", τώρα φτιάχνει τις σελίδες της χαλαρά και με άποψη.

Κορίτσια, ευχαριστώ πολύ  για την υπέροχη χρονιά που περάσαμε μαζί,




για όλα όσα φτιάξαμε, για τις μπύρες που ήπιαμε, τα εσώψυχα μας που αναλύσαμε και άλλα πολλά που θα με έπαιρνε η νύχτα να τα πω εδώ.

 Ευχαριστώ και για τα υπέροχα δώρα σας και σας δίνω ραντεβού το Σεπτέμβρη

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Τα journals της οικογένειας Tippit

Τον προηγούμενο μήνα, έφτιαξα τρία journals, για τρία παιδιά που  - μαζί με την οικογένεια τους - θα γυρίσουν τον κόσμο για ένα χρόνο. Ασία, Αφρική , Ευρώπη, Αυστραλία..... θα είναι μια απίστευτη εμπειρία ζωής , αφού πρακτικά θα ακολουθήσουν τα βήματα του Φινέα Φογκ (Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες - Ιούλιος Βερν), αλλά με μοντέρνα μέσα και για 360+ ημέρες!

Όχι ότι μου τρέξαν τα σάλια όταν ο μπαμπάς τους μου είπε τι σκοπό θα είχαν τα βιβλία που θα έφτιαχνα στα παιδιά του. Α μπα καθόλου. 

Όμως ήταν σαν να ταξίδεψα λίγο μαζί τους, όταν εκτός από το artwork, σκεφτόμουνα πώς πρέπει να φτιάξω τα journals για να αντέξουν τα αεροπλάνα, τη ζέστη της ερήμου, τα κρύα της στέπας και τα παιδικά χέρια για τα οποία προορίζονταν. 

Μη γελάτε καθόλου, αφού τα βιβλία ήταν από πάντα απόλυτα συνυφασμένα με το περιβάλλον για το ποίο προορίζονταν, και όχι κατά τύχη. Σκεφτείτε πχ τα εξώφυλλα των Γιαπωνεζικων βιβλίων πόσο λεπτά ήταν σε αντίθεση με τα σκληρά ξύλινα ή δερμάτινα εξώφυλλα των βορειοΕυρωπαίων της αντίστοιχης περιόδου. Ή τα λεπτά  μεταξωτά νήματα με τα οποία έραβαν οι Άραβες που ζούσαν σε ξηρά κλίματα, σε αντίθεση με τα λινά κερωμένα που χρησιμοποιούσαν οι γεμάτοι υγρασία βόρειοι λαοί.  Δεν θα σας κουράσω άλλο, αλλά πιστέψτε με, όλα αυτά και μερικά ακόμα, είναι παράγοντες που πρέπει κανείς να λάβει υπόψη του, όταν φτιάχνει ένα journal που προορίζεται να γυρίσει τον κόσμο!










Παιδιά σας εύχομαι καλά ταξίδια και μια ασφαλή και χαρούμενη επιστροφή, με ένα απίστευτο χρόνο εμπειρίας στην πλάτη σας



Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Πώς φτιάχνω την journalοτσαντα μου για τις διακοπές

Αναδημοσίευση από Scraps n Pieces Challenge Blog


Μια και ετοιμαζόμαστε για μακρινές ή κοντινές αποδράσεις, αυτό το μήνα σας έφτιαξα ένα βιντεάκι με το τι βάζω εγώ στην τσάντα που παίρνω μαζί μου σε ταξίδια και διακοπές.

 Αν και σε γενικές γραμμές όλες έχουμε κάποια στάνταρ πράγματα που χρειαζόμαστε -  πχ ένα καλό ψαλίδι δεν λείπει από καμιά  - , την τσάντα σας θα πρέπει να την φτιάχνετε ανάλογα με το τι χρησιμοποιείτε εσείς, το στυλ της δημιουργίας σας και τα αποθέματα σας σε υλικά.

 Τις περισσότερες φορές μας πιάνει μια αγωνία μήπως χρειαστούμε κάτι και δεν το έχουμε μαζί μας, και έτσι γεμίζουμε κούτες ολόκληρες, με πράγματα άχρηστα που απλά μας πιάνουν το χώρο αλλά και το πορτ μπαγκαζ του αυτοκινήτου. Αφήστε που όταν είναι τόσο πολλά, δεν μας κάνει καρδιά να τα ανοίξουμε για να κάνουμε ανασκαφές γι αυτό το κάτι που θα θέλαμε, οπότε τις περισσότερες φορές γυρνάνε στο σπίτι χωρίς να τα έχουμε αγγίξει καν.

 Το μυστικό για να journalεψετε στις διακοπές και να φτιάξετε το δικό σας βιβλίο αναμνήσεων, είναι να καλοδιαλέξετε τα πράγματα που θα πάρετε μαζί και να τα συσκευάσετε έτσι που να μην χάνετε χρόνο ψάχνοντας να βρείτε κάτι. Αν βάλετε στόχο ότι θα κάνετε κάτι  10-15 λεπτά την ημέρα, πίνοντας το ποτό σας ή ξαπλωμένες στην ξαπλώστρα σας, θα δείτε πόσο εύκολα θα γεμίσει το βιβλίο σας και πόσο θα διασκεδάστε και η ίδια. Αφήστε που το βιβλίο αυτό μπορεί να γίνει από όλη την οικογένεια. Τα παιδιά ξετρελαίνονται να κάνουν ζωγραφιές ή να γράφουν ένα σύντομο σημείωμα με το τι τους άρεσε ή ποιόν καινούργιο φίλο βρήκαν. Ακόμα και οι άντρες, μπορούν να γράψουν, να σκιτσάρουν ή να σας δώσουν το χαρτάκι απο το μπουκάλι της μπύρας που ήπιαν στο μπαρ.

 Πάρτε μαζί σας, λοιπόν , ένα journal ή ένα μπλοκ ή ακόμα και ένα σπιράλ τετράδιο, διαλέξτε μερικά πραγματάκια για να γεμίσετε την τσάντα σας και είστε έτοιμη. Όταν φτιάχνετε το βιβλίο σας, επωφεληθείτε από πράγματα που μπορείτε να βρείτε εκεί που θα είστε. Καρτ-ποστάλ για journaling, φυλλάδια, instant photos, το σουβερ από ένα μπαρ που πήγατε, μια όμορφη χαρτοπετσέτα κλπ κλπ. Και αν δεν είσαστε πωρωμένη σαν κι εμένα που κουβαλάω φορητό εκτυπωτή πάντα μαζί μου, μην ξεχάσετε να αφήσετε και χώρο για φωτογραφίες για να τις προσθέσετε στο σπίτι. Καλές διακοπές και καλά journalέματα


 Μυρτώ







Η δικιά μου τσάντα περιέχει: