Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Dylusions and Gesso Resist tutorial

Έφτασε και αυτός ο μήνας στο τέλος του. Για εμένα ήταν ένας δύσκολος μήνας, γιατί έκανα ένα χειρουργείο στο δεξί χέρι, οπότε ήταν ένας μήνας αναγκαστικής αργίας. Και Μυρτώ και αργία δεν τα πάνε καθόλου μα καθόλου καλά!

Αυτό το βίντεο το ετοίμασα την προηγούμενη μέρα του χειρουργείου, οπότε το δεξί μου δεν δούλευε καλά. Μην φοβάστε - τα βρισίδια που του ρίχνω τα έχω κόψει!

Είναι για το καινούργιο μας Scraps n Pieces Challenge Blog, το πρώτο challenge blog στην Ελλάδα που δέχεται συμμετοχές από όλα τα paper crafts: scrapbooking, card making, mixed media, art journaling, altered items! Ελάτε να παίξετε μαζί μας, και πού ξερετε? Μπορεί να είστε ο τυχερός, αφού κάθε μήνα κληρώνουμε μια δωροεπιταγή ή κιτ υλικών από το scrapsnpieces.gr

Σας περιμένουμε!









Με την ευκαιρία να σας πω, ότι εχω ανακοινώσει δύο νέα workshops

στις 15/3/2014 μάθημα καμβαδάκι mixed media (θα μάθουμε τους κανόνες για το πως να στήσουμε μία σύνθεση, θα δώσουμε βάθος με πάστες διαμόρφωσης και διάφορα υλικά και θα δέσουμε το έργο μας με χρώματα). Τιμή 40 ευρώ με όλα τα υλικά και τα καφεδάκια

καιιιιι

στις 22/3/2014 μάθημα παλαίωση (μικρό ξύλινο μπαουλάκι που θα παλαιωθεί με διάφορες τεχνικές παλαίωσης με ακρυλικά χρώματα - σκουριά, ivory, χαλκό- με πάστες διαμόρφωσης και φινίρισμα με κερί). Τιμή 50 ευρώ με όλα τα υλικά και τα καφεδάκια σας

Ελπίζω να σας δώ γιατί μου έχουν λείψει τα μαθήματα και η παρέα σας (ακόμα και ο χαβαλές που κάνουμε και δεν μ' ακούτε όταν μιλάω χαχαχα)

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στις συμμετοχές.


Φιλιά


Μυρτώ

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Playing with stencils

Με τρομερή καθυστέρηση, σας ανεβάζω το tutorial που έφτιαξα για την πρόκληση Φεβρουαρίου του SIG


Να 'μαστε με την καινούργια μας πρόκληση για τον χειμωνιάτικο Φλεβάρη! Τι θέλουμε από σας;;; Κάτι πολύ πολύ εύκολο...να λερώσετε τα χεράκια σας με μελάνια και mists και να ψεκάσετε μάσκες ή/και stencils και να φτιάξετε μια σύνθεση, μια κάρτα, μια σελίδα στο art journal σας, ένα καδράκι ή ότι άλλο σας ευχαριστεί!

Σας περιμένουμε να παίξετε μαζί μας, να λερωθείτε, να το διασκεδάσετε!!!



Ελάτε να παίξετε  μαζί μας!!!!




Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Art Journaling 101 - Gelatos vs Neocolors II

Μια από τις ερωτήσεις που δέχομαι πολύ συχνά είναι "Τι να πάρω? Gelatos ή neocolors II?". Η απάντηση μου είναι πάντα η ίδια, αλλά  αποφάσισα να σας κάνω ένα review και των δυο προϊόντων, για να κρίνετε μόνοι σας.




Tα τελευταία χρόνια η Faber Castell έχει κάνει ένα μεγάλο άνοιγμα στην αγορά του crafting με τα gel sticks αρχικά, αλλά κυρίως με τα gelatos. Έχουν μοιράσει πολλά gelatos στους bloggers όλου του κόσμου και φαίνεται το προϊόν να πιάνει. Τα Neocolors II, από την άλλη , είναι προιόν της Caran D'Ache, απευθύνεται κυρίως σε artists αλλά επειδή φαίνεται να "γράφει  παντού" χρησιμοποιείται ευρέως.

Πάμε να δούμε την χημεία του κάθε προιόντος. Τα gelatos είναι μια εξέλιξη των γνωστών μας παιδικών gel sticks της Faber. Προέκυψαν μετά από συνεργασία με κάποιον χημικό, που κατάφερε με κάποιες προσθήκες,  να κάνει τα gel sticks μόνιμα. Έχουν βάση το gel , στο οποίο έχουν προστεθεί χρωστικές, και γι αυτό είναι και τόσο "κρεμμώδη", και η συσκευασία τους είναι ένας πλαστικός κύλινδρος σαν κραγιόν για τα χείλη. Αυτό, γιατί δεν μπορούν να σταθούν αυθύπαρκτα, μια και ο ζελές διαλύεται με την τριβή. Φυσικά είναι υδατοδιαλυτά, (λόγω και πάλι του gel), αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως έχουν. Η εταιρία τα δίνει για χαρτί, καμβά, ύφασμα, chipboard και ξύλο (δηλ πορώδεις επιφάνειες) Δουλεύονται καλύτερα σε χαρτί ακουαρέλας όταν θέλετε να τα τα αραιώσετε με νερό, αλλά όταν τα χρησιμοποιήσετε στεγνά, καλό θα ήταν να έχετε μια στρώση γκέσο από κάτω για να μπορούν να απλωθούν καλά. Η Faber ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι τα gelatos εχουν περισσότερη χρωστική από τα παιδικά gel sticks- και αυτό φαίνεται από το πόσο διάφανα γίνονται όταν αραιωθούν με νερό - γεγονός που τα κατατάσει αν όχι στα παιδικά, τουλάχιστον στην κατηγορία crafters.

Στο σημείο αυτό, και πριν προχωρήσω στα Neocolors II, να σημειώσω για όσους δεν με έχουν ακούσει να αγορεύω άλλη φορά LOL , ότι τα καλλιτεχνικά υλικά έχουν διαβαθμίσεις από άποψη ποιότητας. Οι τρεις γενικές κατηγορίες που εμπίπτουν όλα είναι: crafter's, student's και artist's. Στα χρώματα ειδικά, η κατηγορία artist's , σημαίνει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε χρωστικές,  πολύ καλύτερη ποιότητα και της χρωστικής και του διαλύτη, και φυσικά ακριβότερη τιμή. Τα student's είναι μια μέση λύση - αξιόπιστα χρώματα, αλλά πιο "αραιωμένα". Λιγότερη χρωστική και χειρότερης ποιότητας, αλλά αποδεκτή για πολλές τεχνικές σε τιμή προσιτή. Η κατηγορία crafter's είναι κάτι λίγο καλύτερα από τα παιδικά. Ελάχιστη χρωστική (θα το καταλάβετε γιατί θα σας τελειώνει αμέσως το σωληνάριο σας), φτηνοί διαλύτες (gel πχ), πολλά χρώματα διαθέσιμα, fancy συσκευασία και φτηνή τιμή (εκτός και αν έχουν γίνει μόδα).

Εγώ σαν καταναλωτής και σαν καλλιτέχνης, που θέλω να μου "βγαίνουν" όλες οι τεχνικές, να έχω ζωντανά χρώματα για πολλά χρόνια, και να πληρώνω την καλύτερη δυνατή τιμή, δεν αγοράζω ποτε μα ποτε ποιότητα crafter's. Προτιμώ την artist's γιατί τελικά μου βγαίνει πολύ φθηνότερη, αφού τα ίδια ml με πάνε πολύ μακρύτερα, και όπου δεν μπορώ να την βρω, φτάνω μέχρι student's. Αυτά. πάμε τώρα στα neocolors II

Λοιπόν αυτά είναι artist's παστέλ, υδατοδιαλυτα, με βάση το κερί.. Με αυτά μπορείτε να κάνετε οποιαδήποτε τεχνική με  νερό, αφού έχουν απίστευτα πολύ χρωστική και πολύ καλής ποιότητας, οπότε δεν "αδυνατίζει" το χρώμα ακόμα και με αραίωση 90-10. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και στεγνά και να τα απλώσετε ακόμα και με τα δάχτυλα, για να πετύχετε τη σκίαση που δίνουν τα  λαδοπαστέλ.  Βάφουν απίστευτα καλά και πάνω από σκούρα βάση πχ μαύρο γκέσσο. Αυτό μπορεί να σας φαίνεται ασήμαντο, αλλά δοκιμάστε μη μεταλλικά χρώματα διαφόρων ειδών πάνω σε μαύρη βάση και θα δείτε ότι πολύ λίγα θα φαίνονται (έχει να κάνει με την ποιότητα της χρωστικής)!!! Είναι κατάλληλα για πορώδεις αλλά και μη πορώδεις επιφάνειες, και γι αυτό χρησιμοποιούνται και παντού. Κάνουν για χαρτί, chipboard, ύφασμα, δέρμα, καμβά, πλαστικό, ξύλο , γυαλί κλπ κλπ. Είναι πολύ καλό υλικό για τεχνικές ακουαρέλας, στεγνές,  dry on wet, graffito, silk screening, ενκαυστική, metal etching και frottage (rubbings)  - τουλάχιστον αυτές έχω κάνει εγώ, αλλά δεν νιώθω ότι τα έχω εξαντλήσει ακόμα.

Νομίζω ότι όλοι καταλάβατε ποιά είναι η προτίμηση μου. Ελπίζω , όμως , να σας εξήγησα επαρκώς και το γιατί. Και αυτός είναι και ο λόγος που τα neocolors II θα τα βρείτε στο μαγαζί μου, θα τα χρησιμοποιήσετε στα workshops μου, θα τα δείτε στα βίντεο μου και θα με δείτε πολύ συχνά να τα χρησιμοποιώ. Τα gelatos,  έχω αυτά που αγόρασα κάποια χρόνια πριν σε ένα συρτάρι και τα δίνω σε όποιον θέλει να τα δοκιμάσει πριν δεσμευτεί για αγορά. Να ξέρετε ότι για το review αυτό δεν με πληρώνει καμιά εταιρία, ούτε μου στέλνει δωρεάν προιόντα. Όλα όσα σας λέω είναι από προσωπική εμπειρία και πειραματισμό.

Φιλιά

Μυρτώ