Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Καινούργιο challenge blog για paper arts

Η έκπληξη που σας έλεγα, είναι γεγονός.

Μαζί με μερικές από τις πιο ταλαντούχες Ελληνίδες scrappers και journalers, ξεκινήσαμε ένα καινούργιο challenge blog, όπου όλοι όσοι αγαπούν τα paper crafts , θα μπορούν να παίξουν μαζί μας!

Επίσης, κάθε μήνα θα ανεβάζουμε tutorials, που θα βοηθήσουν και τους καινούργιους της παρέας μας αλλά και τους πιο έμπειρους!


Ελάτε να παίξουμε!!!! Είτε κάνετε scrapbooking, είτε κάρτες, είτε art journaling, mixed media ή altered items, έχουμε ένα challenge για εσάς!!!









Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Hocus Pocus Journal

Αυτό είναι το βιβλίο που ανέλαβα να φτιάξω παρά τους αρχικούς ενδοιασμούς μου. Δεν μπορώ ακόμα να σας πω για που είναι, αλλά όταν με προσέγγισαν και μου ζήτησαν να  φτιάξω ένα βιβλίο σύμφωνα με κάποιο πολύ συγκεκριμένο σχέδιο, είπα όχι. Και είπα όχι, γιατί δεν νιώθω τον εαυτό μου "εργάτη", αλλά δημιουργό. Και ένας δημιουργός θέλει χώρο για να βγάλει αυτό που έχει μέσα του.

Ευτυχώς, η θέση μου έγινε αμέσως κατανοητή, οπότε το ανέλαβα. Και λέω ευτυχώς, γιατί τελικά μου άρεσε πάρα πολύ και το όλο στάδιο της δημιουργίας του, αφού δοκίμασα καινούργια υλικά και τεχνικές, αλλά και το τελικό αποτέλεσμα.

Το journal αυτό, είναι το grimoire που ένας μάγος έφτιαξε από ένα ζωντανό ζώο. Τι λέτε? Το πέτυχα?








Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Οδύσσεια η αλλιώς Odyssey

Είχα μια παραγγελία εδώ και αρκετούς μήνες, που ήταν πολύ ασαφής. Και αυτό γιατί ήταν από τον άντρα μου, που ήθελε ένα journal να ταιριάζει σε μια συγκεκριμένη ιστορία, αλλά η περιγραφή που μου έδινε, ταίριαζε στον εαυτό του και όχι στον -ας τον πούμε- "ήρωα" της ιστορίας. 

Ήθελα να του το φτιάξω, αλλά δεν μου κόλλαγε τίποτα. Είχα πάθει total artist block. Έπαιρνα απόφαση να το ξεκινήσω και στην πορεία στράβωνε και έβγαινε κάτι άλλο. Να μην σας τα πολυλογώ, το έφτιαξα το βιβλίο του, αλλά μόνο όταν αγνόησα τις περιγραφές του. Έφτιαξα ένα βιβλίο που ταίριαζε στον ήρωα της ιστορίας του, και ως εκ θαύματος, ανακάλυψε ότι τελικά αυτό ήθελε, αλλά δεν το είχε σκεφτεί. Εμ γι αυτό πήρες καλλιτέχνη να στο φτιάξει καλέ μου! LOL

Το βιβλίο που θα σας δείξω σήμερα, είναι ένα από αυτά που ξεκίνησα γι αυτόν, αλλά στην πορεία πήρε το δικό του δρόμο, απόκτησε προσωπικότητα και όνομα και δεν με άφησε να ησυχάσω μέχρι να ζωντανέψει.  Το λένε "Odyssey" δηλ Οδύσσεια και είναι μέρος της σειράς μου "Waterways". Είναι από τα βιβλία που δύσκολα θα αποχωριστώ!






Θυμάστε χθες που σας είπα να έχετε το νου σας στο Scraps n Pieces? Κάτι γίνεται εκεί


Φιλιά και να δημιουργείτε - κάνει καλό!!!

Μυρτώ

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Our Story Journal

Αυτός ο μήνας ήταν λίγο τρελός. Έφτιαξα πάρα πολλά βιβλία, προέκυψαν διάφορες αναποδιές, κάναμε και τη βολτίτσα μας από τα διάφορα νοσοκομεία (είναι για να μπει καλά η χρονιά).

Μέσα σε όλες όμως τις παραγγελίες κατάφερα να φτιάξω και μερικά βιβλία, που είχα μισοτελειωμένα πάνω στον πάγκο μου ή ακόμα και τελειωμένα στο μυαλό μου, αλλά που ήθελαν αρκετή δουλίτσα για να πω ότι είναι έτοιμα να μπουν στις θήκες τους και να αναζητήσουν παραλήπτη.

Σας έδειξα ένα προχθές, σας ανεβάζω άλλο ένα σήμερα και έπεται συνέχεια. Πάντως ο πάγκος μου επιτέλους συμμαζεύτηκε


Αυτό, λοιπόν, είναι το βιβλίο μου, ελπίζω να σας αρεσει.












Αν θέλετε να βλέπετε τα βιβλία μου την ώρα που βγαίνουν, μπορείτε να κάνετε like στη σελίδα TheJournalShop στο FB και να γραφτείτε στο ολοκαίνουργο κανάλι του The Journal Shop  στο You tube.

Και για όσες διάβασαν μέχρι το τέλος, έχετε το νου σας στο scrapsnpieces.gr γιατί ετοιμάζει έκπληξη, σε λίγες μέρες!

Μυρτώ

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Workshops βιβλιοδεσίας

Μια και πέρασαν οι γιορτές, και μπήκε η καινούργια χρονιά, ήρθε η ώρα να κάνουμε μερικά workshops. Ξεκινάμε με δύο διαφορετικές βιβλιοδεσίες

-Coptic Stitch                     Κυριακή 19 Γενάρη (35 ευρώ / άτομο)




Θα φτιάξουμε ένα βιβλίο και θα το δέσουμε με Coptic stitch, ώστε να μπορεί να ανοίγει 360 μοίρες και να στέκεται ανοιχτό. Είναι μια μέθοδος βιβλιοδεσίας που δεν χρησιμοποιεί καθόλου κόλλα. Αναπτύχθηκε τον 2ο αι ΜΧ και χρησιμοποιήθηκε σχεδόν αποκλειστικά μέχρι τον 11ο αι ΜΧ. Με την μέθοδο αυτή φτιάχνονται καλλιτεχνικά βιβλία, ευχολόγια και τα art journals.




-Western Codex             Κυριακή 2 Φλεβαρη  (45 ευρώ / άτομο)



Θα φτιάξουμε ένα βιβλίο με δερματίνη βιβλιοδεσίας ή ύφασμα (ότι θέλει ο καθένας), σύμφωνα με τον παραδοσιακό Δυτικό τρόπο (Codex). Είναι η μέθοδος που χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα για τα χειροποίητα βιβλία. Θα δούμε το τεζάκι (εργαλείο βιβλιοδεσίας) και θα μάθουμε πως μπορούμε να φτάσουμε στο ίδιο αποτέλεσμα χωρίς αυτό. Με τον τρόπο αυτό δένονται βιβλία όλων των ειδών – από επαγγελματικά ευχολόγια μέχρι journals και βιβλία συνταγών. Επειδή αυτή η βιβλιοδεσία δεν είναι για αρχαρίους, καλό θα ήταν να έχετε κάνει άλλη μια πιο πριν. Το coptic που κάνω σε αυτόν τον κύκλο ενδείκνυται για μια πρώτη επαφή με τη βιβλιοδεσία 


Γενικά:

Τα μαθήματα γίνονται στο studio μου στον Άλιμο, με μέγιστο αριθμό τα 6 άτομα, ούτως ώστε να μπορώ να δείξω τις τεχνικές στην κάθε κοπέλα προσωπικά.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Τα μαθήματα κρατάνε γύρω στο τετράωρο, ίσως και λίγο παραπάνω γιατί πάντα θέλουμε να μιλήσουμε, να ρωτήσουμε κλπ. Γενικά κάνουμε μια συνάντηση που εκτός από το μάθημα περνάμε και καλά!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε συμπεριλαμβάνονται στην τιμή.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, πληροφορία κλπ στο elfpan@yahoo.com