Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Άλλο ένα workshop ήρθε και πέρασε. Altered item. Φτιάξαμε ένα steampunk ξύλινο συρταράκι, μάθαμε τεχνικές, φάγαμε τις φοβερές λιχουδιές της Βασιλικής και περάσαμε πολύ πολύ ωραία! Ήταν μια πολύ καλή ομάδα,  με πολλά γέλια, πειράγματα και κουβεντούλα!

Art journaling το άλλο Σάββατο, κι εκεί θα βουτήξουμε στο χρώμα μέχρι τους αγκώνες!




Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Σήμερα θα σας δείξω ένα δωράκι που έφτιαξα, για μια φίλη της κόρης μου που γίνεται 9 χρονών. Είναι ένα "βιβλίο" που μέσα κρύβει σπιράλ τετράδιο, χαρτάκια σημειώσεων και στυλό. Το κοριτσάκι το λένε Τζίνα, εξ ου και το G του εξωφύλλου. 







Τι λέτε θα της αρέσει? Ρωτάω γιατί διστάζω να κάνω χειροποίητα δώρα που θα χρησιμοποιήσουν μικρά παιδιά, γιατί έχουν μάθει στην αφθονία, στο φθηνό κινέζικο που αντικαθίσταται εύκολα, με αποτέλεσμα να μην εκτιμάν τίποτα.

Θυμάμαι εγώ σαν κοριτσάκι, περίμενα με αγωνία τις γιορτές και τα δώρα που ερχόντουσαν. Παρόλο που στο σπίτι μου είχαμε μια σχετική ευχέρεια, ποτέ δεν είχαμε τα δεκάδες παιχνίδια των σημερινών παιδιών. Και ακόμα και τα μικρά σημειωματάρια ή τα αυτοκόλλητα ήταν θησαυροί πολύτιμοι, φυλαγμένοι με προσοχή.

Σήμερα βλέπω την κόρη μου με τις φίλες της που έχουν τα πάντα, με τι ευκολία πετάνε κάτι στα σκουπίδια μόνο για να μην το συγυρίσουν!

Τες πα, ώρες ώρες ακούγομαι σαν τη γιαγιά μου, που μας έλεγε τα ίδια κάποτε. Εγώ το δώρο το έφτιαξα, το ευχαριστήθηκα και εύχομαι να αρέσει και στη μικρή και να ασχοληθεί λίγο μαζί του!

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Και μια γεύση από τα workshops- τουλάχιστον από αυτά που θυμηθήκαμε να πάρουμε φωτογραφία! Ναι το ξέρω - είμαι τραγική με τις φωτογραφίες.

Λοιπόν αυτό που βλέπετε είναι ένα από τα δυο workshops που έκανα αυτή τη βδομάδα σε coptic stitch.  Επειδή το coptic  είναι δύσκολο για αρχάρια και επειδή δεν μπορώ να παρακολουθήσω πάνω από 5 άτομα τη φορά, μοίρασα το group σε 2 τριάδες (Δεν άφησα καμία παραπονεμένη!) Αυτή είναι η Σαββατιάτικη τριάδα γιατί με τα κορίτσια της Παρασκευής δεν βγάλαμε φωτό -(αλλά εσείς θα μου στείλετε ε?)

Όλα τα κορίτσια προτίμησαν δύσκολο δέσιμο, σαν αυτό που σας είχα δείξει τις προάλλες, οπότε μας πήρε ένα γεμάτο πεντάωρο να ολοκληρώσουμε τα βιβλία τους. Τα ντύσαμε με ύφασμα ή δερματίνη, και τα κορίτσια τα κατάφεραν υπέροχα!







Την άλλη βδομάδα έχουμε mixed media altered item. Αυτό  το κουτί.


Και ήδη μερικές θέλουν να κάνουν άλλη παλαίωση (οξειδωμένο χαλκό κλπ κλπ) Δεν σας λέω ποιες!  Αναμείνατε δημιουργίες!

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Βιβλία ευχών για διδυμάκια

Σήμερα θα σας δείξω δύο βιβλιαράκια που ταξίδεψαν μέχρι τη Νέα Υόρκη. Είναι για δύο διδυμάκια που γιορτάζουν τα πρώτα τους γενέθλια και η μανούλα τους σκέφτηκε να τους φτιάξει ένα βιβλίο ευχών για το καθένα, για να θυμούνται πάντα την τόσο σημαντική αυτή στιγμή.




Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

I have a new book for you today!

I was working on the bookbinding workshop I will teach this Saturday. The project is to bind a book with the coptic stitch - an old bookbinding method that permits the book to open 360 degrees .

I was trying to decide on an intresting but simple stitching pattern for my students, when I was carried away and started playing a little. The result was this journal, and to tell you the truth, I fell in love with it, as soon as I finished the stitching! The faux leather I used, is a new material I found, and it is really really great as it looks and feels like real leather. I brainstormed over the closure, and I came up with a combination of metal, wood and bone parts, that I really love. I was thinking about engraving my initial on the corner using my pyrographer, but I have not decided yet, as perhaps I will sell this one and play again with an other.

Here is my journal








Tell me waht you think. Is it an easy stitcing for a beginner or not?

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Ξέρετε την παροιμία " εδώ ο κόσμος χάνεται , βαρκούλες αρμενίζουν"? Έτσι είμαι κι εγώ αυτό τον καιρό.

Με κυνηγάνε τα deadlines, πρεπει να προετοιμάζω τα μαθήματα, έχω πάρει διάφορες δουλειές.... Και αντί να κάτσω να τις κάνω, παίζω με το journal μου.

Να η καινούργια μου σελίδα, λοιπόν, που έφτιαξα χθες το βράδυ, αντί να δουλεύω. Και για να προλάβω ερωτήσεις θα πω ότι δεν σχεδίασα τίποτα, είναι κολάζ, απλά έβαψα όλα τα elements για να "δέσουν". Το background είναι ακρυλικό (τα traditions της deco art - απίστευτο χρώμα), έχω κάνει stamping με india ink και ακρυλικό, stenciling, neocolors II και pan pastels για τις σκιάσεις, acrylic drawing ink για τις λεπτομέρειeς και crystal modelling paste για τα raised effects.

Είναι μερικές τεχνικές από αυτές που θα δείξω στο μάθημα art journaling II στις 6 Οκτωβρίου.

Το κείμενο λέει

Disbelief in magic can force a poor soul into believing in government and business




I will play with the art journal cafe, although I do not have photo of the page as it looked at the beginning. But nothing withstands a little gesso nad opaque acrylics!

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Το βιβλίο του μικρούλη Ορέστη που βαπτίστηκε την προηγούμενη Κυριακή. Να ζήσει ο νεοφώτιστος!



Να και το κουτί του


Και μερικές εσωτερικές σελίδες


Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Και ναι οι προκλήσεις μας ξεκινάνε.

Το scrapbookers in Greece, υπό τη νέα διεύθυνση της πολύ αγαπημένης μας Κατερίνας Λαιοπούλου, ξεκινάει την δημιουργική χρονιά του- μαζί με τα σχολεία κι εμείς, χιχιχι- βάζοντας μας μια καινούργια πρόκληση.

Οι διακοπές για τους περισσότερους μπορεί να έφτασαν στο τέλος τους, αλλά το καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ! Πάρτε την αγαπημένη σας φωτογραφία από το καλοκαίρι που πέρασε, από το πιο όμορφο καλοκαίρι που θυμάστε, από το καλοκαίρι που ήσασταν παιδί, από ένα οποιοδήποτε καλοκαίρι και δημιουργήστε ακολουθώντας το sketch που βλέπετε! Γράψτε τα συναισθήματα που σας δημιουργεί, τι νιώθατε τότε ή τώρα που ξαναφέρνετε στο μυαλό σας εκείνες τις στιγμές...Κρατήστε το καλοκαίρι για πάντα μέσα σας...!

Ανυπομονούμε να δούμε τις δημιουργίες σας (στη gallery, αλλά και στο βατραχάκι) που μπορεί να είναι είτε συνθέσεις σε ότι μέγεθος σας αρέσει, είτε art journaling, είτε κάποιος καμβάς, είτε μια κάρτα, είτε ότι είναι η έμπνευση εκείνης της στιγμής αρκεί να είναι εντός θέματος και sketch και να έχει φωτογραφία!


Η συμμετοχή μου - γιατί ξέχασα να σας πω ότι είμαι μέλος της σχεδιαστικής ομάδας - είναι ένας καμβάς με το βλαστάρι μου να απολαμβάνει ένα γιγάντιο πύραυλο. Επειδή όλο το καλοκαίρι ήταν συνέχεια άρρωστη, αυτό είναι ένα από τα ελάχιστα παγωτά που έφαγε, οπότε ήταν μια σημαντική στιγμή και έπρεπε να αποθανατιστεί!





Το καμβαδάκι είναι φτιαγμένο με ακρυλικά και έχει image transfer, image tint, stencilling, magic mesh, stamping, washi tapes και rub-ons. Η φωτογραφία είναι σε σέπια, backed με τον εαυτό της σε image transfer.


Περιμένουμε να δούμε τις δημιουργίες σας

Φιλιά

Μυρτώ

Today I had in mind to show you a baby baptism book. However, I will show you a journal page.

September is always a busy month, but this September is just crazy! The last few days, I had a phrase in my mind, that kept popping up the least wanted moment. This phrase dictated the chair rennovation I showed you yesterday. It was the sentiment I wanted printed on the chair, but it was too big.

I had to put it out of my mind, so yesterday night I made a journal page . The sentiment is

Learn to pause
or nothing worthwhile
will catch up to you






I had in mind to make a step by step tutorial of this page, but after step 4 I forgot to take pictures. Sorry girls.

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Η χάρη μου προχώρησε σήμερα πολύ beyond the page. Ξεκίνησα να σκέφτομαι μια σελίδα art journaling. Με μια καρέκλα. Και τεχνικές παλαίωσης. Και πώς να την φτιάξω.

Και μετά σκέφτηκα πώς θα ήταν αν το έφτιαχνα σε μια αληθινή καρέκλα! Και ο άντρας μου με κοίταζε σαν εξωγήινη που κατέβηκα με το φακό 12 το βράδυ Κυριακής στο υπόγειο, να ψάχνω τις παλιές καρέκλες της γιαγιάς, που αυτός χρησιμοποιεί για καυσόξυλα!

Και πέτυχα την τελευταία και την έτριψα με το σφουγγαράκι για τα νύχια ( δεν είχα γιαλόχαρτο και δεν κρατιόμουνα μέχρι σήμερα). Και φυσικά δεν είχα ούτε χρώματα για ξύλο. Αλλά έιχα μισό σωληνάριο ακρυλικό traditions titanium white της deco art. Και επειδή είναι artist's acrylic, μισό και λιγότερο μπουκαλάκι, μου έβγαλε μια καρέκλα.

Βέβαια σκεφτόμουνα τι φρίκη θα πάθαινε η Αμαλία με τη σπατάλη του artist's acrylic σε μια παλιοκαρέκλα. Αλλά χαιρόμουνα που ήταν artist's και θα μου έφτανε!

Έτσι, λοιπόν , ξεκίνησα:





Και εδώ κατέληξα






Τα γράμματα τα έκανα με pan pastels και όλα τα υπόλοιπα με traditions της deco art. Όταν τα πρωτοαγόρασα μου είχαν φανεί ψιλοακριβά για fluid acrylic, αλλά ευχαριστώ τους παλιότερους ( for you Andy) που επέμεναν να μην χρησιμοποιώ student's grade!

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012


Και μια και πιάσαμε τη βιβλιοδεσία για βιβλίο ευχών γάμου, να και μια άλλη δουλειά που έκανα νωρίτερα το καλοκαίρι.

Πώς το θυμήθηκες θα μου πείτε? Χθες που μιλάγαμε με τα κορίτσια για ευχολόγια γάμου, και κάτι ήθελα να δείξω σε σχέση με τη βιβλιοδεσία, ανακάλυψα ότι δεν έχω ανεβάσει κανένα ευχολόγιο γάμου, από όλα αυτά που έχω φτιάξει, οπότε είπα να διορθώσω την παράλειψη!




Η εσωτερική διακόσμηση είναι όλη ανάγλυφη, με θερμή αποτύπωση σε χρυσό.



Αντε και μετά θα πιάσουμε τα βιβλία ευχών βάπτισης, γιατί πολύ σοβαρέψαμε με τους γάμους! LOL

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Θα σας δείξω ένα άλμπουμ για φωτογραφίες γάμου που έφτιαξα την προηγούμενη Κυριακή.

Το βιβλίο αυτό είχε μια περιπέτεια. Μου το ζήτησαν την Κυριακή το πρωί για να το παραδώσω την Δευτέρα. Ποια Δευτέρα? θα με ρωτήσετε. Ναι, καλά καταλάβατε. Την Δευτέρα που μας πέρασε! Έπρεπε λοιπόν να το φτιάξω σε μια μέρα και μόνο με υλικά που είχα στο σπίτι.

Ήμουν όμως τυχερή. Μαζί μου ήταν και οι δυο καλές μου φίλες Αμαλία και Μαρία, οι οποίες σήκωσαν ψηλά τα μανίκια, και βούτηξαν στο stash μου να συγκεντρώσουμε και να ταιριάξουμε υλικά. Ευτυχώς το σώμα το είχα 'ετοιμο, (σελίδα και ρυζόχαρτο παρακαλώ) οπότε είχα μόνο τα κολλήματα και το δημιουργικό.

Κουτί, βέβαια, δεν προλάβαινα με τίποτα, αλλά βρήκα μια πολύ ωραία σακούλα και το έκανα αμπαλάζ (φυσικά ξέχασα να το φωτογραφήσω)

Το άλμπουμ άρεσε πολύ, παρόλο που φτιάχτηκε με ότι υλικά βρέθηκαν στο σπίτι , οπότε σας το παρουσιάζω.







Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Πρόγραμμα των Workshops Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου - Εισαγωγή στο Art journaling 30 ευρώ

Art journaling είναι ο μοντέρνος τρόπος να κρατάς ημερολόγιο, να δοκιμάζεις καινούριες τεχνικές, να κολλάς αποκόμματα, να γράφεις τους στόχους ή τα καθημερινά θέματα και άλλα πολλά. Είναι ένα βιβλίο, με λίγα λόγια, που ο καθένας μας χρησιμοποιεί για να φυλάξει τα σημαντικά ή ασήμαντα γεγονότα / σκέψεις της ζωής του. Μπορεί κανείς να το διακοσμήσει με σκίτσα, φωτογραφίες, ζωγραφιές, αποδείξεις, αποκόμματα εφημερίδων ή απλά λέξεις.

Θα δούμε αναλυτικά τα υλικά που χρειαζόμαστε και θα τα δοκιμάσουμε στην πράξη, φτιάχνοντας μερικές σελίδες art journaling. Θα μάθουμε βασικές τεχνικές, και θα μιλήσουμε για το πώς μπορούμε να κρατήσουμε ζωντανές τις καθημερινές μας στιγμές.

Δείτε προηγούμενα μαθήματα

http://myrto-scrapblogging.blogspot.gr/2012/06/blog-post_13.html

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου - Coptic stitch 30 ευρώ

Θα φτιάξουμε ένα mini book και θα το δέσουμε με Coptic stitch, ώστε να μπορεί να ανοίγει 360 μοίρες και να στέκεται ανοιχτό. Είναι μια μέθοδος βιβλιοδεσίας που δεν χρησιμοποιεί καθόλου κόλλα. Αναπτύχθηκε τον 2ο αι ΜΧ και χρησιμοποιήθηκε σχεδόν αποκλειστικά μέχρι τον 11ο αι ΜΧ. Με την μέθοδο αυτή φτιάχνονται καλλιτεχνικά βιβλία, ευχολόγια και τα art journals.

Δείτε προηγούμενα μαθήματα

http://myrto-scrapblogging.blogspot.gr/2012/03/blog-post_12.html

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου - Mixed media Altered Item 35 ευρώ

Θα φτιάξουμε ένα secret drawer box. Ένα κουτί δηλαδή, με timeworn και steampunk τεχνικές. Είναι τεχνικές παλαίωσης με ακρυλικά χρώματα με θέμα που θα διαλέξει η κάθε συμμετέχουσα. Ένας πολύ οικονομικός και εντυπωσιακός τρόπος, για altered projects, home decor ή ακόμα και για τα background σας στο scrapbooking!

Στο τέλος του post δείτε sneak peek!

http://myrto-scrapblogging.blogspot.gr/2012/09/blog-post.html

Σάββατο 6 Οκτωβρίου - Art Journaling II 30 ευρώ

Για όσους ξέρουν τα βασικά ( mediums και είδη χρώματων) και θέλουν να προχωρήσουν σε τεχνικές art journaling, είναι το κατάλληλο workshop. Θα δούμε τεχνικές ανάμειξης υλικών, χρωματολόγια και advanced τεχνικές για τη δημιουργία σελίδων art journaling και mixed media projects

Σάββατο 13 Οκτωβρίου - Mixed Media Canvas 30 ευρώ

Θα φτιάξουμε ένα καδράκι 8 x 8 inches σε 12 layers. Αυτό περιλαμβάνει Gesso, κολάζ, modelling paste, mists, gel mediums, inka-golds, spray paints, stamping and cosmic shimmers, distressing, wax, fixative, varnishes.

Δείτε προηγούμενα μαθήματα

http://myrto-scrapblogging.blogspot.gr/2012/05/blog-post_19.html

Σάββατο 20 Οκτώβρη Western traditional bookbinding – The Codex 30 ευρώ

Θα φτιάξουμε ένα βιβλίο με δερματίνη βιβλιοδεσίας ή ύφασμα (ότι θέλει ο καθένας), σύμφωνα με τον παραδοσιακό Δυτικό τρόπο (Codex). Είναι η μέθοδος που χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα για τα χειροποίητα βιβλία. Θα δούμε το τεζάκι (εργαλείο βιβλιοδεσίας) και θα μάθουμε πως μπορούμε να φτάσουμε στο ίδιο αποτέλεσμα χωρίς αυτό. Με τον τρόπο αυτό δένονται βιβλία όλων των ειδών – από επαγγελματικά ευχολόγια μέχρι journals και βιβλία συνταγών.

Δείτε προηγούμενα μαθήματα

http://myrto-scrapblogging.blogspot.gr/2012/08/hello-bloggers-not-on-vacation-it-seems.html

Σάββατο 27 ΟκτώβρηSide bound book Japanese Bookbinding 30 ευρώ

Θα φτιάξουμε ένα βιβλίο που ξεφεύγει από τον Δυτικό τρόπο βιβλιοδεσίας (codex). Γίνεται με μονές σελίδες (όχι διπλωμένες) οπότε πρακτικά μπορούμε να δέσουμε σχεδόν οτιδήποτε σε βιβλίο. Χρησιμοποιείται κατά κόρον για ευχολόγια αλλά και καλλιτεχνικά δεσίματα για mini books κλπ

Δείτε προηγούμενα μαθήματα

http://myrto-scrapblogging.blogspot.gr/2012/06/blog-post.html

http://myrto-scrapblogging.blogspot.gr/2012/06/blog-post.html

Οι κοπέλες που θα συμμετάσχουν και σε κάποιο μάθημα βιβλιοδεσίας και θέλουν να φτιάξουν το journal τους, να με ενημερώσουν για να δουλέψουν με το ανάλογο χαρτί(χωρίς εξτρά επιβάρυνση).

Γενικά:

Τα μαθήματα γίνονται στο σπίτι μου στον Άλιμο, με μέγιστο αριθμό τα 5 άτομα, ούτως ώστε να μπορώ να δείξω τις τεχνικές στην κάθε κοπέλα προσωπικά.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Τα μαθήματα κρατάνε γύρω στο τετράωρο, ίσως και λίγο παραπάνω γιατί πάντα θέλουμε να μιλήσουμε, να ρωτήσουμε κλπ. Γενικά κάνουμε μια συνάντηση που εκτός από το μάθημα περνάμε και καλά!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε συμπεριλαμβάνονται στην τιμή.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, πληροφορία κλπ θα με βρείτε στο 6977621129 ή στο elfpan@yahoo.com

Ευχαριστώ

Μυρτώ

Για να πάρετε μια ιδέα από τεχνικές και προηγούμενα μαθήματα ρίξτε μια ματιά στο blog μου http://myrto-scrapblogging.blogspot.com

Αν δεν βολεύουν οι ώρες ή προτιμάτε ιδιαίτερο μάθημα, επικοινωνήστε μαζί μου.

Μπήκαμε πια και επίσημα στο φθινόπωρο. Τα σχολεία σε λίγο αρχίζουν, οι διακοπές τελειώνουν, όλα μπαίνουν στους κανονικούς τους ρυθμούς!

Αυτό το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου πέρασε πολύ γρήγορα, αφού είχα να φτιάξω μαζεμένα έξι βιβλία. Τέσσερις μαγειρικές, ένα ευχολόγιο βάπτισης και ένα φωτογραφικό άλμπουμ γάμου.

Μην τρομάζετε δεν θα σας τα δείξω όλα μαζί - σήμερα θα σας δείξω μόνο τις μαγειρικές. Είναι όλες διακοσμημένες μέσα με σχετικές με κουζίνα σφραγίδες, αλλά σας έχω δείξει αρκετές εσωτερικές σελίδες, οπότε δεν θα σας κουράσω.











Και για όποιον διάβασε μέχρι εδώ, να και μια κλεφτή ματιά του καινούργιου mixed media workshop που ετοιμάζω. Secert book - ένα ξύλινο κουτί με συρταράκι, που μοιάζει με τι άλλο? Φυσικά με βιβλίο! Επηρεασμένο από το steampunk, και δουλεμένο με timeworn techniques!




Δεν είναι τέλειο?