Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Hello bloggers. I have a mixed-media canvas for today.

It is a gift for a friend that wants to fill the walls of her studio with art from fellow artists. I decided to help, so here I am with a steampunk grungy canvas.

This piece is so "me" that I almost kept it, but I know that she will also love it.



I will also submit it to SSS&S, whose challenge asks for something with depth and with Incy Wincy, Crafty mess, pile it on, sugar creek hollow, Sarah Hurley, everybody art

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Καλό καλοκαίρι!

Τώρα το θυμήθηκα? Ναι μόλις τώρα πρόλαβα να φτιάξω τις σαγιοναρούλες μου!



Και ένα ζευγάρι για την αδερφή μου που κανονικά δεν τις φοράει αλλά φέτος που είναι έγκυος , επιβάλλεται να βάλει ίσιο παπούτσι! Ακούς αδερφούλα μου?

Της έβαλα λοιπόν μέσα σε ένα φανάρι μαζί με ένα bacardi breezer (δεν έχει πιει γουλιά από τότε που έμεινε έγκυος) και της τα πήγα χθες που είχε τα γενέθλιά της.

Χρόνια πολλά αδερφούλα - να είσαι πάντα ευτυχισμένη και με το καλό να πάρεις την κόρη σου στην αγκαλιά σου!


Υπόσχομαι κι άλλες αναρτήσεις με σαγιοναρούλες - έτσι για να μας φτιάχνει η διάθεση!

Φιλιά σε όλες!

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Η φίλη μου η Κέλλυ, πριν λίγο καιρό με σύστησε σε μια πολύ γλυκειά κοπέλα που έχει ένα άνετο, όμορφο και καλόγουστο ξενοδοχείο στην Σαντορίνη και ήθελε να φτιάξει το guest book της.

Της άρεσε η ιδέα της Γιαπωνέζικης βιβλιοδεσίας, αλλά για να μπορεί να στέκεται τελείως ανοιχτό της πρότεινα το coptic stitch. Φυσικά τρελάθηκα από τη χαρά μου που η Ιρέν μπορούσε να εκτιμήσει κάτι πέρα από το καθιερωμένο, και έβαλα αμέσως μπροστά.

Το βιβλίο είναι ντυμένο με μελάνζ ύφασμα-δερματίνη υφασμένη με χρυσή μεταλλική ίνα. Δυστυχώς δεν φαίνεται στις φωτογραφίες, αλλά από κοντά έχει μια απίθανη μεταλλική λάμψη.

Τα χρώματα που επιλέξαμε να πλαισιώσουμε το ιβουάρ, είναι τα χρώματα που η ίδια η Ιρέν έχει επιλέξει για την διακόσμηση του ξενοδοχείου της, και αποπνέουν άνεση και θαλπωρή σε συνδυασμό με το ιδιαίτερο τοπίο της Σαντορίνης.

Κορίτσια σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και εύχομαι το βιβλίο να γεμίσει γρήγορα με πολλά- πολλά σχόλια!







Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Σας χρωστάω μια ανάρτηση. Μόνο μια θα μου πείτε? Τέλος πάντων, ας ξεκινήσουμε από κάπου!

Πριν 2 εβδομάδες κάναμε ένα workshop "εισαγωγή στο art-journaling". Ήταν για κοπέλες που δεν είχαν καμία επαφή με το AJ και ήθελαν να μάθουν τα βασικά για να ξεκινήσουν τα δικά τους journals.

Και τι είναι το art journaling θα μου πείτε. Είναι ένα λεύκωμα που συνδυάζει οπτικά στοιχεία με γραπτό λόγο, και τα κάνει τέχνη. Και όταν λέω οπτικά στοιχεία εννοώ οτιδήποτε : ζωγραφική, σκίτσο , κολάζ, μικτές τεχνικές, αυτοκόλλητα, καλλιγραφία, doodling..... Γενικά οποιαδήποτε μορφή τέχνης μας βοηθάει να απεικονίσουμε τις αναμνήσεις, τα όνειρα μας, τις σκέψεις μας.

Είναι τώρα πολυ της μόδας αλλά μην νομίσετε ότι είναι καινούργια ιδέα. Ίσα-ίσα! Μην μου πείτε ότι δεν έχετε ακούσει για τα διάσημα ημερολόγια του Da-Vinci?

Ωχ, ωχ πάω να αρχίσω πάλι το μάθημα.

Αφού λοιπόν είπαμε με τα κορίτσια τα βασικά mediums και κάναμε τις ασκήσεις μας (μην με βρίζετε κορίτσια και οι ασκήσεις χρειάζονται...), βάλαμε αυτά που μάθαμε σε εφαρμογή. Και παίξαμε τόσο καλά, που αντί να κάνουμε μάθημα δέκα με δύο, εμείς το τραβήξαμε μέχρι τις έξι το απόγευμα!

Να τι φτιάξαμε




Της Μάτας:


της Έφης:





της Βασιλικής:



της Βάσως:


Τα δικά μου θα σας τα δείξω σε άλλη ανάρτηση. Χα! νομίζατε ότι εγώ δεν έπαιξα?Αυτό έλειπε- να έχουν όλες βουτηγμένα τα χέρια στις μπογιές και εγώ να κοιτάω......

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Αποφάσισα να είμαι λίγο πιο up to date με τις αναρτήσεις μου, οπότε σήμερα αντί να σας δείξω το workshop της περασμένης βδομάδας, θα σας δείξω το online crop που διοργάνωσε η φίλη μου η Κατερίνα και το Scrapbookers in Greece αυτό το ΣΚ.

Μόλις πήρε τα ηνία του ning η Κατερίνα, και οι αλλαγές και οι βελτιώσεις πέφτουν βροχή....

Έπαιξα σε 5 προκλήσεις από τις 9 που έβαλε η σχεδιαστική ομάδα. Τις δύο σας την έδειξα σε προηγούμενη ανάρτηση και ήταν τα δωράκια για τις δασκάλες και τα καθημερινά μου σημειωματάρια.

Τις υπόλοιπες τρεις θα σας δείξω σήμερα


Ένα tag

Μια ATC


και ένα spread

Since the theme of SSS is free I will play with this art journaling page.

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Έφτασε το τέλος της χρονιάς και όπως κάθε χρόνο, σκεφτόμαστε τι θα δώσουμε στις δασκάλες μας μαζί με το ευχαριστώ μας για τη χρονιά που πέρασε. Τα Χριστούγεννα τους είχα φτιάξει mixed media βιβλιαράκια, αλλά τώρα ούτε χρόνος ούτε διάθεση υπήρχε για κάτι αντίστοιχο.

Έτσι βολεύτηκα με βαζάκια που τα γέμισα γλυκά-ελπίζω να μη με βρίζουνε αφού είναι όλες γυναίκες και φαντάζομαι κάνουν δίαιτα. Είναι βαζάκια κοινά από μαγιονέζα, μέλι κλπ, στα οποία πέρασα τα καπάκια ένα στρώμα gesso, τα έβαψα με inka-golds, κόλλησα το σφραγισμένο και χρωματισμένο tag, και σφράγισα με 2 στρώματα UTEE.

Να πω την αλήθεια, δοκίμασα πρώτα το melting pot, αλλά όσο το χρησιμοποιώ, τόσο δεν μου αρέσει καθόλου η υφή που δίνει. Μου θυμίζει τα πλαστικά της δεκαετίας του 80. Ενώ το uteee λιωμένο με heat gun, δίνει μια όψη γυαλιού.

Και αυτό είναι η συμμετοχή μου στο online crop των Scrapbookers in Greece, που έπρεπε να φτιάξουμε κάτι από το TV Crafts. Εγώ φτιάχνω πολλά τέτοια μπλοκάκια από τα κουτιά από τα cornflakes της κόρης μου,και για δωράκια και για καθημερινή χρήση. Αυτό που βλέπετε είναι αυτό που σημειώνω τα ψώνια μου.

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Καλησπέρα μπλογκογειτονιά!
Κάτι σας χρωστάω - μην νομίζετε ότι σας ξέχασα. Τα βιβλιαράκια που φτιάξαμε στο προηγούμενο workshop με japanese stab binding. Πάω σταθερά ενα workshop πίσω μια και σήμερα θα έπρεπε να σας δείχνω art journaling, αλλά ξέρω ότι δεν μου θυμώνετε!

Να τι έφτιαξαν τα κορίτσια




η Βάσω




η Μαρία η Μπόκαρη